Arvestades eelpool püstitatud eesmärki ja lähtudes ülalolevast Hiina vanasõnast viidi läbi Põlva lasteaias Mesimumm projekt "Liiklusteadlikuks läbi praktilise õppe". Projekti raames toimusid mitmed põnevad ja õpetlikud üritused. Selleks, et õige käitumine liikluses lasteni viia, alustasime kõigepealt õpetajatest ja lapsevanematest, sest kui nemad mõistsid probleemi olemust ja tõsidust, oligi esimene otsustav samm juba astutud. Sest meie, täiskasvanud, oleme ju lastele alati eeskujuks. Projekt jätkus liikluspäevaga, kus Pilvi Liivamägi tutvustas lastele erinevaid helkureid, õpetas nende õiget kandmist, valmistati helkurnukke ja tehti katseid pimedas taskulambiga.

Selge Autokooli poolt pakutav loeng “Liiklusteadlik pedagoog ja lapsevanem“ võimaldas teada saada toimunud liiklusõnnetustest, analüüsiti nende toimumise põhjuseid ja selgitati, kuidas õigesti liikluses käituda ja kuidas hoiduda õnnetustesse sattumast. Samuti tutvustati kursusel osalejatele tänapäeva sõidukites kasutatavaid turvaelemente. Selgitati turvavarustuse kasutamise vajalikkust autos viibides ja jalgrattaga sõites. Peatoestendi abil saadi selgeks, kuidas kasutada õigesti sõidukis peatuge ja miks teda vaja on. Turvavööstendil õpetati läbi praktilise tegevuse õigesti turvavööd kasutama. Kaalustendil sai aga iga soovija mõõta iseenda kineetilist kehakaalu kokkupõrke hetkel.

Novembrikuisel õppepäeval kohtusid lapsed politseijaoskonnas Lõvi Leoga. Palju põnevust tekitas linnapildi jälgimine kaamerast ning politsei töövahendite ja ruumide uurimine. Koos lõvipoisiga korrati üle ohutu liiklemise põhitõed, tehti grupipilt ja üks suur "sõbrakalli".

Järgmisel õppepäeval räägiti suitsuanduri vajalikkusest ja uuriti erinevaid tulekahju tekkimise põhjuseid. Mängiti läbi helistamine numbrile 112. Lapsed said sõbraks päästekoer Nubluga, kellega koos prooviti ka saalist koerakombel käpuli väljuda. Maja ette vuranud päästeteenistuse auto meelitas Nublu koos lastega kiiresti õue uurima ja katsetama päästemeeskonna töövarustust. Nende kahe õppepäeva vahele mahtus kiirabiauto uurimine, põnevate piltide joonistamine ja õpetlike töölehtede täitmine. Ohutu kelgutamise päeval korrati üle ohutu liikluse põhitõed; õpiti jälgima, et kelgurada ei ristuks sõiduteega, räägiti libedast teest ja teeäärsetest lumehangedest. Tahame loota, et meie edaspidisele liikluskultuuri paranemisele aitab kaasa positiivne eeskuju ja uue liiklusteadliku põlvkonna kasvatamine.

Täname Põlva politseijaoskonda, päästeteenistuse meeskonda ja Maanteeametit, kes olid meile abiks oma nõu ja jõuga.