23. juunil ajavahemikus kell 18-21 ootab Pühajärve jaanituli lavalaudadele kõiki, kelle sõbrad või kes ise arvavad endal muusikuannet olevat ja kes on konkursile ennast registreerinud aadressil info@jaanituli.ee. Tulevane Rahvastaar võib kaasa võtta ühe muusikainstrumendi, laval ootab teda mikrofon ja taburet ning show algabki. Žürii esimees on armastatud artist Koit Toome, žüriiliikmeteks on teised juhtivad Eesti muusikategelased. Ühtlasi arvestavad nad oma hinnangu andmisel publiku reaktsiooniga. Maksimaalselt 2-minutilise kavaga publikut ja žüriiliikmeid enim võlunud rahvamuusik saab auhinnaks võimaluse valida, kas soovib esineda koos Koit Toome ja tema bändi, Terminaatori või 2 Quick Startiga ja seda juba samal õhtul.

„Mina ja mu žüriiliikmetest kolleegid loodame väga, et tulevased Rahvastaarid suhtuvad konkurssi mitte üksnes kui meeldivasse ajaviitesse, vaid võtavad seda kui tõsist võimalust jääda silma professionaalsetele muusikutele ning koguda publiku seast fänne. Võimalik, et ühest meeldejäävast esinemisest Eesti suurimal jaanitulel kasvab välja midagi enamat ja sellest saab uue muusiku tähelennu algus. Mina vähemalt loodan selle peale ja ootan põnevusega talendikonkursi algust," ütles Rahvastaari 2011 talendikonkursi žürii esimees Koit Toome.

Viiendat aastat järjest toimuval ülimenukal Pühajärve jaanitulel esinevad Koit Toome & Sarah, 2 Quick Start, Terminaator, Merlyn Uusküla, Dagmar Oja. Lisaks on avatud Elmari tantsutelk, külalisi ootab Citymotorsi fänniauto loos, BBQ ahi, Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühingu köietõmbamisvõistlus ja palju muud huvitavat.

Kõikides ürituse ametlikes parklates ja telklaagrites on mehitatud valve. Peo hoiab turvalisena Real Security. Lavaäärne fänniala saab sel aastal olema kaitstud spetsiaalse mudavastase põrandkattega, seega ei sega kontserdielamusi isegi vihm.

Piletid festivalile maksavad eelmüügist 8 eurot, kohapeal 10 eurot. Kõikidele Jaanidele ja Jaanikatele on sissepääs festivalile tasuta, selleks on vaja esitada isikuttõendav dokument.