Kõige arvukamalt oli esindatud 13- 15-aastaste vanuserühm, kus osalejaid 12. Kõik laululapsed olid tublid ja kiitust väärt, kuid žürii pidi välja selgitama iga vanuserühma parimad lauljad, kes Raplamaa laulukarussellile Vigala valda esindama saata. Žürii koosseisu kuulusid sel korral Vigala rahvale tuntud laulumees Meelis Välis, Vigala juurtega dirigent ja vanamuusika austaja Jaanika Kuusik, Vigala folkloorialase tegevuse edendaja Krista Tõldmaker, kunagine tubli laulutüdruk Triin Soonberg, kes ise Vigala lauluvõistlustel õpilasena ilma teinud, ja Märjamaa segakoori Rello laulja ja koorivanem Õnne Pajur. 

Rasmus Noppel, kes võitis 6-7-aastaste vanuserühmas ning esines 2. märtsil Raplamaa laulukarusselli finaalis. Foto: Aavo Käär

Žürii otsused olid järgmised:

I vanuserühm - kuni 5 aastased: I koht Melissa Tšaban (Kivi-Vigala lasteaed), II koht Karola Vitsberg, III koht Mariel Rannik (mõlemad Vana- Vigala lasteaed).

II vanuserühm - 6-7 aastased lasteaialapsed: I koht ja žürii eripreemia Rasmus Noppe (V-V LA), II koht Laur-Lennart Kärsna (K-V LA).

III vanuserühm - 7-9 aastased: I koht Kärolin Kikas (Vana-Vigala Põhikool), II koht Berit Kristin, III koht Kaspar Sume (mõlemad Kivi-Vigala Põhikool).

IV vanuserühm - 10-12 aastased: I koht Egert Nei (K-V PK), II koht Mari Saffre (V-V PK), III kohta jagasid Riia Orgmets ja Kaily Ojavee (mõlemad V-V PK).

V vanuserühm - 13-15 aastased: I koht Kristel Kirsipuu (V-V PK), II koht ja publikupreemia Gerli Kullap, III koht Helyn Luik (mõlemad K-V PK).

Kuna paralleelselt Raplamaa Laulukarusselli maakondliku vooruga peeti ka poiste-solistide maakondlik eelvoor, otsustas žürii lisaks iga vanuserühma võitjale Raplasse võistlema saata ka tubli laulupoisi Kaspar Sume. Tänaseks on peetud ka maakondliku lauluvõistluse eelvoor, kust edasi finaali pääses meie lastest tubli ja julge laulupoiss Rasmus Noppel, kes oma etteaste bändiga finaalis ka juba teinud on. Kuigi Rasmus vabariiklikule poiste-solistide võistulaulmisele edasi ei pääsenud, on ta ikkagi väga tubli ja ühe toreda kogemuse võrra rikkam!

Et selline tore laste võistluskontsert juba viiendat aastat üldse toimuda saaks, tuleb enne palju tööd teha ja laulud hoolega selgeks õppida. Siinkohal suur tänu ja austus teile, Eda Soosaar ja Aili Soonberg, et te koos minuga olete võtnud nõuks ja vaevaks andekamad lauljad üles leida ja nendega lisatööd teha! Mina olen küll seda meelt, et lapsel, kes laulmisega tegeleda armastab, on selle arvelt ehk nii mõnigi rumalus või koerustükk tegemata jäänud!

Suur tänu veel kord žüriile tehtud töö eest, helindaja Veljo Lasnale, Kivi- Vigala rahvamaja juhatajale Heli Lintsile, meie koolidele ja lasteaedadele ja muidugi meie lauluvõistluse auhinnalaua katjale Vigala Vallavalitsusele! Järgmisel aastal kohtume jälle Vana-Vigalas!