Meeste kettaheide tuleb samuti põnev, kuna olümpiavõitja Gerd Kanteri kõrval on võistlustele registreeritud kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister Virgilijus Alekna Leedust (isiklik rekord 73.88), juunioride maailmarekordimeest Mykyta Nesterenkot (65.31) ja Leedu selle hooaja komeet Andrius Gudzius (66.11) ning Aleksander Tammerti juhendamisel harjutav Martin Kupper (65.03).

Meeste kaugushüppes on kohal kaheksameetrimehed Kirill Suhharev Venemaalt (isiklik rekord 8.16), leedulane Tomas Vitonis (8.06) ja lätlane Elvis Misans (8.00). Eesti esindaja võistkondlikul EM-l selgitavad Mihkel Saks, Rain Kask, Henrik Kutberg ja Meelis Siimson. Meeste 1500 meetri jooksus on kohal kogu Eesti paremik: Eesti rekordi (3.38,59) omanik Tiidrek Nurme, Nikolai Vedehin, Kaur Kivistik, Allar Lamp ja Andi Noot. Kiiret tempot aitavad teha Rantso Mokopane ja Mithobisi Baloyi Lõuna-Aafrika Vabariigist ning Stanislav Maslov ja Volodimir Kuts Ukrainast.

Eesti rekordiüritusi näeb pühapäeval eeldatavalt naiskergejõustiklaste esituses. Tänavu juba kiireid jookse teinud Ksenija Balta on Tartus võtnud sihikule enda nimel olevad 100 meetri (11,42) ja 200 meetri jooksu (23,05) rekordid. Naiste teivashüppes on tartlastel võimalus kaasa elada Reena Kolli Eesti rekordiüritustele. Rekord kuulub 4 meetri 24 sentimeetriga Lembi Vaheri nimele. Kõrgushüppes teeb hooaja avastardi Anna Iljuštšenko, kellele astuvad vastu kunagine sise-MM pronks ja Pekingi olümpia finalist Vita Palamar Ukrainast (isiklik rekord 2.01), Venemaad esindav eksmaailmarekordimehe Igor Paklini tütar Alesya Paklina (1.89) ja Leedu tulevikulootus Gintare Nesteckyte (1.86). Naiste 800 meetri jooksus asub starti Liina Tšernov, kes äsja püstitas Eesti rekordi 1500 meetri jooksus ning peaks seega olema väga heas vormis, et võtta sihikule naiskergejõustiklaste Eesti kõige vanem kehtiv rekord, mis kuulub juba 1972. aastast Raissa Ruusi nimele tulemusega 2.02,1. Tempot aitab hoida kiire ukrainlanna Anastasia Tkatšuk (2.00,37).

Võistlused Tartus Tamme staadionil algavad pühapäeval kell 16.30 meeste kõrgushüppega. Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.