Et aga aja veetmine noortekeskuses üksluiseks ei muutuks, siis korraldab noorsootöötaja koos noorte abiga kõiksuguseid põne­vaid ettevõtmisi. Nii on suhtelisest regulaarselt toimunud turnii­rid piljardis, pinksis. Samuti ka filmiõhtud. Populaarne on köögis tegutsemine, oleme küpsetanud küpsiseid, õunakooki, vahvleid ja pitsat.

MTÜ Pereka eestvedamisel toimus oktoobris tore üritus „Kooli­laps Kokkab", kus noored õppisid noortekeskuse köögis valmista­ma tervislikke toite, mida peale kooli ise kodus lihtne teha oleks. Oktoobri koolivaheajal käisime matkal ja toimus tüdrukute õhtu. Viimasel päeval külastasime Tartu Koduta Loomade Varjupai­ka, kuhu meie noored viisid toitu, tekke ja mänguasju. Oleme võtnud osa ka Puhja Seltsimaja korraldatud näitustest. Nii olid noorte valmistatud ehted üleval ehtenäitusel ja kaisukaru päeva puhul ehtisid seltsimaja ka meie keskuse noorte kaisukad.

Novembris võtsid noortekeskuse noored osa MTÜ Pereka kor­raldatud „Kadrirallist". Enne seda rääkisime keskuses kadripäeva traditsioonidest ja sättisime ennast Kadrideks. Õhtul oli palju noortekeskusest pärit Kadrisid jooksmas nähtud.

Detsembris kaunistasime noortekeskust jõulukuu vääriliselt, tegime piparkooke, toimusid kingituste töötoad, meisterdasime jõulukaarte, kokkasime, pidasime maha piljarditurniiri. Detsem­brikuu kolmandal laupäeval toimusid noortekeskuses talgud, kus kuue tegusa noore abil sai keskus vaid paar tunniga puhtaks ja säravaks. Tõime tuppa ka kuuse, mille noored paberite, lõngade ja muu käepärasega ilusaks kaunistasid.

22. detsembril pidasime noortekeskuses maha jõulupeo, mille raames külastasime Sääniku Turismitalu, kus sai mängida vah­vaid mänge.

Noortele tehti ka hobusesõitu ning sooja andis perenaise Ruthi valmistatud maitsev tee. Siinkohal suured tänud Sääniku pere­rahvale, kes muutsid meie noorte jõulupeo põnevaks ja elamiste­rohkeks. Tagasi keskuses said kõik valmistada omale jõuluehteid ja küpsetada piparkooke.

Detsembris tuli ka positiivne vastus Noortefondi projektile „TKL - Toome Kunsti Lähemale", mille kirjutasid keskuse tublid noo­red Inga ja Kertu. Projekti toetab Tartumaa Noortekogu ja Tar­tumaa Arendusselts. Projekti raames toimub noortekeskuses igal nädalal kunstiring, kus noored on juba kaunistanud küünlaid, valmistanud kuuseehteid, joonistanud, voolinud, meisterdanud järjehoidjaid, puhunud tinti ja teinud portselanimaali. Kunsti­ring muutub iga korraga järjest populaarsemaks ja viimasel koh­tumisel oli huvilisi juba 15 noore ringis.


Noored mängimas. Foto: Karin Kütis

Uuel aastal alustasime taas uue hooga. Koolivaheajal oli keskus lahti tavapärasest teistel aegadel ja nii olid noored keskuses juba kell 11 hommikul.

Jaanuari kolmandal laupäeval korraldasime lahtiste uste päeva, kuhu olid oodatud lapsevanemad ja teised huvilised keskuse töö­de ja toimetustega tutvuma. Osavõtt oli oodatust väiksem, kuid sellegipoolest oli kohaletulnutel lõbus ja informatiivne päev.

Jaanuaris toimusid noortele ka mõned asjalikud ümarlauad ja koolitused. „MonoBussi" projekti ümarlaual osales üle kaheküm­ne noore. Lisaks oli kohal ka Maalehe reporter, kes võttis meie noortelt intervjuu ja tegi pildid lehte panemiseks. Maaleht, kus meie noored sees olid, ilmus 19. jaanuaril. Jaanuari lõpus külas­tas noortekeskust Tartu Anne Noortekeskuse noorsootöötaja Jo­hanna Tikka, kes pidas noortele maha koolituse teemal "Noorte eneseeksponeerimine internetis läbi fotosilma".

Noortekeskuses on olnud tegusad ajad ja tegusamad on veel ees. Nii on meil edaspidi plaanis palju uut ja põnevat. Tulemas on mitmeid koolitusi ja külalisi ning käime ka ise külas. Osaleme mitmes erinevas projektis, kirjutame ka ise. Hoiame keskuses elu ja korraldame edasi üritusi ja turniire, jätkame kunstiringiga. 11. veebruaril on tulemas meie noorte endi korraldatud „Disko ma­raton", kus au sees on tants ja veelkord tants.

Meie tegemistega saab täpsemalt olla kursis Facebooki kodu­lehel või telefonil: 59191693. Veel parem - tule meile külla ja juba kohapeal saad teada mida kõike toredat me siin teeme!