Selle kännu otsast vaadates lõi südame kõige avalamalt lahti Pikakannu põhikooli 6.-9. klassi näitetrupp lavalooga „Naasõvõtt olõ-õi nallaasi" (juhendaja Kadi Kronberg).

Lavastuses kõlas muhe võru keel. Räägiti aga tõesti südameasjadest ja südamel olevatest asjadest. Tüki teemad võtab ehk kõige paremini kokku lõpurepliik: „Naasõvõtt olõ-õi nallaasi, riik lätt liina - tõsiasi." Eks see vahe tekst ja osatäitjate mängulust tõidki Pikakannu noortele peapreemia.

Nutikas oli ka Pikakannu noorema trupiga (5. klass) lavale toodud „Üts vahtsõnõ mäng" (juhendaja Kadi Kronberg), keskses rollis Haanja kandi mees, kel püksid rebadele vajusid, nii et tuli sammud Võrolõ Tiganiku puuti vahtsit püksünöpse ostma seada.

Osula noorte lavastuses „Ilodu kuul" (juhendaja Merili Küppar) võis juba aimata kostüümidraamat. Mis olekski väga uhke, kui võru keele paruka varjust paremini kostma saaks.

Ruusmäe poistetrupp on oma vahetu esinemisega varematel aastatel tiitleid noppinud. Tänavu oli neil kaasas humoorikas lugu „Rogosi laadu pääl" (juhendaja Sirje Pärnapuu), kus tsiapõrss kah üsäpini päähä maha müüdi.

Võõrustajad ise olid seadnud lavale rahvajuttudele toetuva kava „Jälle tüü" (juhendajad Helve Ruul ja Silja Oss). On paras pähkel kehastada laval tööd, mis ootab pikisilmi tegijat. Tantsu ja muusikaga põimikus võis näha aga isegi väikest seemet võrukeelseks muusikaliks.

Mis seal salata, teise koha preemiale võinuksid kandideerida kõik neli viimati nimetatud lavalugu, aga pingerida sel võistlusel ei looda. Korraldajad jagasid küll lahkelt laiali veel teistsuguseid preemiaid, kaasa arvatud osavõtu eest.

Kõht söödeti kõigil putru täis. Muusikaliste vahepaladega köitsid publikut Orava põhikooli õpilased. Tuli küll tunne, et järgmisel aastal võiks jälle kokku tulla. Näitemängupäeva peakorraldaja, Puiga põhikooli õpetaja Helve Ruul andis lootust, et nii läheb.

„Tahas iks, et taa päiv jääs keväjavaheao pääle. Püüne pääle minekis opitas peris pallo võrokeelidsit lausit är. Hää viis kiilt opata ja oppi. Ku om tegijit, sis saa ka tettüs. Ka seo aasta oll mul pallo abiliisi: huvijuht Merike, majandusjuhataja Helmot, rahvamaja juhataja Külli. Koolimaja om alati illos teno Noormaa Mairele. Suur teno ka Murde Merilile, kedä sai egäle poolõ - küll lava ette ja lava pääle. Kõik oll häste, maja kõrran ja süük lavva pääl - nii Võromaal küläliisi vasta võetaski," ütles Helve Ruul. 

Preemiad

Peapreemia - Pikakannu põhikooli 6.-9. klassi näitetrupp lavastusega „Naisevõtt olõ-õi nallaasi".
Parimad poissnäitlejad Kristjan Leonov, Koit Roots.
Parimad tüdruknäitlejad Jane Pelska, Laura Hinn.
Žüriis olid pensionipõlve pidav tantsudaam Jevgenia Liiva, Puiga kooli vilistlane Reet Reiman ja Kaile Kabun.