Selliselt see mõte tekkis ja sai läbi inimeste ettepanekute viidud ka meie valla arengukavasse. Hakkasime otsima turuplatsi ehitamiseks raha taotlemise võimalusi ja nägime seda Euroopa Liidu Liider meetmes. Selle meetme rahastamist korraldab PRIA ja projektide ettevalmistamist aitab läbi viia Valgamaal Valgamaa Partnerluskogu.

Esitasime taotlusprojekti kahel korral ja teine taotlus meie rõõmuks ka rahastati. Projekti esitajaks oli MTÜ Puka Priitahtlikud Pritsumehed ja koostajaks Aleksander Sven Esse. Konkureerivaks taotluseks meie piirkonnast esitati MTÜ U-tuur poolt taotlus Puka Pritsumehe muusikali lavale toomiseks. Kohalike aktiivsete inimeste ümarlaud oli siiski seda meelt, et turg on inimestele olulisem ja nii esitati see projekt PRIA le.

Ehitustöödega tehti algust septembris ja valmis lootsime töödega saada Puka sügislaada toimumise ajaks 12. oktoobril. Ehitustöid valiti teostama Raian OÜ. Nagu ikka enamiku kavatsustega, läks ka seekord nii, et üks päev kippus puudu jääma.

Sügislaadale eelnenud päeval tuli teha ära suur osa haljastustöödest. Õnneks tulid appi ja panid käed külge nii MTÜ Puka Priitahtlikud Pritsumehed esindajad, vallavalitsuse töötajad, kui ka mõned lihtsalt toredad inimesed, kes nähes vajadust aidata abi pakkusid ja käed külge lõid. Tööd lõpetati kell 19.30 õhtul. Kõik see oli nõudnud parasjagu pingutust ja rahmeldamist, kuid pärast töö lõpetamist oli tunne siiski hea.

Tahan siinkohal ära nimetada ja tänada inimesi, kes oma vabast ajast ei pidanud paljuks aidata kaasa turuplatsi valmimisele. Abivalmi inimesena tulid appi Malle Orastu ja Kalle Põldmägi. MTÜ Puka Priitahtlikud Pritsumehed poolt oli abis Ervin Savisaar, Puka Vallavalitsuse töötajatest tegid käed mullaseks Andres Orastu, Anita Kallis ja Adu Kurg.

Turuplats on nüüd valmis, kuid järgnevalt on vaja ka ost-müük ehk turg käivitada. Arutledes kohalike inimestega leiti, et kõige sobilikum turupäev oleks meile reede. Kutsumegi nüüd nii müüjaid, kui ostjaid reedesel päeval Puka turuplatsile, et olla vastastiku üksteisele kasulikud. On ju parim äri see millest mõlemad osapooled võidavad.

On hea tõdeda, et vaatamata sellele negatiivsusele, mida on viimasel ajal proovitud inimestesse külvata, on inimesed siiski siiralt abivalmid ning toetavad. Sellise positiivne mõtlemine annab usu paremasse tulevikku.