Vallapäeva tervituskontserdi viisid läbi oma valla taidlejad ning nüüd kiidan taas tublisid ja aktiivseid esinejaid ning ka nende juhendajaid. On väga vahva, et oma valla esinejad suudavad anda täismahus kontserdi, mis on vaatajatele huvitav ja ka kultuuriliselt heal tasemel.

Vallapäeval toimus jalgpallimäng klubide FC Elva ja Tartu Tammeka vahel. FC Elva ridades mängivad ka meie valla mängijad ning see tähendab, et omadele kaasaelamiseks oli võimalust küllaga. Oma jalgpallioskuste näitamiseks said pealtvaatajad võimaluse pärast põhimängu, kui toimus paarisjalgpalliturniir binoklitega.

Seekordne vallapäev olid pühendatud ohutusele ja seoses sellega toimus ka ohutuspäev. Oma tegevust tutvustasid Päästeamet, Politsei, Maanteeamet, Punane Rist, Kaitseliit ja Valga Maavalitsus.

Arvan, et tähelepanu juhtimine ohutule tegutsemisele igapäevategemistes on igati põhjendatud ning ajakohane. Kohtame uudistes liiga palju juhtumeid õnnetustest ja sageli oleks võimalik neid ära hoida oma tegevust paremini või tähelepanelikumalt korraldades.

Vahetevahel ei osata aga õnnetuse ohtu üldse näha ning eks ole ju hea, kui keegi siis probleemile tähelepanu juhib.

Maanteeamet oli üles seadnud mitmed stendid, kus sai omal nahal proovida kuidas toimib turvavöö ja mis juhtub, kui see on valesti kinnitatud. Räägiti laste turvahälli kinnitamisest ning paljust muust vajalikust. Proovida sai alkoprille ning teha vigursõitu. Politsei ja Piirivalveamet rääkis ohtudest liikluses ja pakkus võimalust testida oma teadmisi.

Suurimas koosseisus oli kohal Päästeamet. Oma tehnikat ja tegevust tutvustas Otepää päästekomando. Kustutamisoskusi said proovida ka pealtvaatajad.

Vetelpäästjad selgitasid, kuidas toimub uppuja päästmine ning näidati, kuidas töötavad õpetatud päästekoerad (pildil). Päästekoer sai kiiresti publiku lemmikuks. Lisaks viis Päästeamet läbi testi päästealaste teadmiste väljaselgitamiseks.

Punane Rist andis õpetussõnu elustamise kohta ning kõik soovijad said oma käega proovida elustamisvõtteid mannekeenil. Õpetussõnu oli jagama tulnud ka korstnapühkija. Keskkonnaalaseid teadmisi ja prügi sorteerimise ning paigutamise informatsiooni jagas prügipoiss. Kaitseliit pakkus võimalust õhupüssist ja vibuga laskmiseks ning õpetati, kuidas toime tulla kirve ja noaga.

Vallapäeva lõpetas tantsuõhtu Üllar Jörbergiga. Seekordsed vallapäevad olid õpetlikud. Arvan, et sellised teadmised kuluvad ära meile kõigile ning kui õpetussõnad suudavad päästa kasvõi ühe elu, oli kogu see õppimine oluline ja tähtis.