Esikolmik jagunes sel aastal järgmiselt: III koha pälvis Mattis Meekler, II koha saavutas Birgit Kool ning I koha ja Moeakna karika võitis Tõnu Tamm. Žürii väljapandud eriauhinnad läksid Miina-Meeri Noodi ja Kertu Kivistiku kollektsioonile ning Kamilla Truverki loomingule. Publik valis oma lemmikuks Mirjam-Kim Rääbise ja Mirell Nõmme kollektsioonid.

Silmailu pakkusid vaatajatele ETA tantsijad ning rahva meelt lahutas oma muusikaga Artjom Savitski. Õhtut juhtisid Viimsi Kooli vilistlased Marleen Jõela ja Brandon Povilaitis.

Igal aastal võetakse üritust aina paremini vastu. Samuti jagub noori moedisainereid, kes on huvitatud oma kollektsiooni esitlemisest. Korraldajad püüavad igal aastal ürituse kvaliteeti tõsta ning samuti parimaid osavõtjaid tehtud töö eest premeerida. Viimsi kooli õpilasesindus sai sel aastal suurepäraselt hakkama sponsorite leidmisega ning samuti kajastati üritust mitmes väljaandes. Samuti oli Viimsi Koolil au võõrustada eri moevaldkondade kohtunikke, mis tõstis kindlasti kogu ettevõtmise kvaliteeti.

Pilte sellest saab vaadata Moeakna facebooki lehelt: www.facebook.com/events/ 407925212625574/


__________________________________________________________
Moeakna projektijuht Heidy Erm: "Järgmisel aastal teeme veel suurejoonelisemalt ja uhkemalt!"
Moeürituse telgitaguste uurimiseks tegin intervjuu õpilasesinduse liikme ja Moeakna peakorraldaja Heidy Ermiga.

Kui väga ja miks meeldib sulle seda üritust korraldada?

Ma olen nüüdseks seda korraldanud juba kolm aastat ja iga korraga läheb see mulle rohkem südamesse ja püüan asja aina edendada. Võimalus korraldada Moeakent on andnud mulle palju kogemusi, mis kindlasti tulevikus kasuks tuleb.

Kui raske on seda korraldada ning millised on probleemid?

Ausalt öeldes on see raske. Enne valdab suur pinge ja peab kõik üksikasjaliselt läbi mõtlema. Kui ma seda korraldanud olen, on paljud sõbrannad kurtnud, et mul pole enam nende jaoks aega, kuna selle korraldamine võtab kõik mu energia ja vaba aja ära. Samuti on vaja ju kooliasjadega tegeleda.

Kaua aega võttis kogu protsess ning kes sellega seotud olid?

Protsess kestis umbes pool aastat. Seotud on muidugi kõik meie tublid Viimsi Kooli õpilasesinduse liikmed!

Kuidas leidsite sponsoreid?

Sponsoreid saime heade tutvuste kaudu ja samuti saatsime laiali võimalikele sponsoritele kirju, tutvustades oma üritust.

Kuidas seekordne erines eelnevatest Moeakendest?

Sel aastal oli meil tohutult sponsoreid, kes toetasid ja sellega kindlasti palju juurde andsid. Selle aasta Moeaken oli kindlasti eriline ka selle poolest, et oli pühendatud heategevusele. Nimelt annetasime kogutud raha Viimsi MTÜ-le Perekodu.

Kas kõik kulges plaanipäraselt või leidis aset mõni tehniline äpardus?

Kõik kulges üldiselt plaanipäraselt. Kahju oli, et žürii kohe peale kollektsiooni kommenteerida ei soovinud, aga muidu oli ettevõtmine väga edukas ja ühtegi tehnilist apsu ei olnud.

Missugust tagasisidet oled ise saanud?

Enamasti õnneks ikka positiivset, kuigi alati ei saagi kõigile meele järele olla. Siiski loodan, et kõik leidsid siit midagi, mis neile meeldis!

Kas Moeaken toimub ka järgmisel aastal?

MUIDUGI TOIMUB! Veel suuremalt ja uhkemalt! küsis

Andrea Aru