Meiegi püüame siin väikses kohas säilitada oma esivanemate pärandit: käsitööd, laule, lugusid ja tantse ja neid edasi anda järgmistele põlvedele. Käes on kevadkuu ja meenutame mis on toimunud juba sel aastal.

Veebruarikuu kargel õhtul saime kuulata Johansonide kontserti, kus kõlasid laulud plaadilt "Külm". Peetud sai vastlapäev, kus oli osalejaid vähe võitu, sest samal ajal oli meie teedel ka autoralli. Kõik kes kodust välja tulid, nautisid päeva. Kiita tahaks Tsiistre kandist osalejaid - alati oma meeskonnaga väljas.

20. veebruaril tähistasime Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva. Ootasime riigi sünnipäevale kõiki valla elanikke. Kontsert-aktusel esinesid Lätimaalt Kolbergist rahvatantsijad, oma maja tantsijad ja Võru- ja Põlvamaa Meeskoor. Koori esituses kuulsime laule Isamaast ja Eesti heliloojate loomingut. Meeskoori juhatasid Heino Pehk ja Andres Määr, klaveril saatis Riivo Jõgi. Kuulda saime võimsat meeste laulu just vabariigi sünnipäeval ja see läks paljudele hinge.

Mis on tulemas?

Märtsikuus saame Tsooru näiteringi esituses näha "Laip sahvris" ja 28. märtsil toimub kohtumisõhtu Contraga. Lätimaa ootab kevadkuul meie tantsijaid külla. Aprillis on tulemas XVI Võrumaa vokaalansamblite päev, lõpetame mälumängude hooaja, peame koos lätlastega maha suure kevadpeo.

Ees ootavad veel 26. mail Võrumaa memme-taadi pidu, 1. juunil III Uma Pido Kubijal, 13. juulil Kodukandipäev-Rahvapidu.

Jälgige reklaami ja tulge sündmustest osa saama!