tunnistas juba 2012. aasta alguses nelja Narva koolidirektori eesti keele oskuse ebapiisavaks ning tegi linnavalitsusele ettekirjutuse vabastada töölt need, kes sama aasta juuliks ei tee ära C1-kategooria eesti keele eksamit. Ent ka 2013. aastal ei ole ükski neist suutnud vajaliku kategooria keeleeksamit sooritada.

Narva jäi ka keeleinspektsiooni ettekirjutuse pädevuse vaidlustamisel kohtus kaotajaks: eelmisel nädalal keeldus riigikohus selleteemalist kaebust menetlusse võtmast; sellest kirjutas eile uudisteportaal rus.err.rr. Seega peab keeleinspektsiooni määrus olema täidetud 10. juuniks.

Oma töökohaga peavad hüvasti jätma Kreenholmi ja Pähklimäe gümnaasiumi ning Peetri ja Narva täiskasvanute kooli juhid. Tõsi küll, seda sundotsust ei ole linnavalitsuses praegu kellelgi vastu võtta: Narva haridusvaldkonna juht, linnavalitsuse liige Viktoria Lutus on puhkusel, linnapea Tarmo Tammiste aga Bulgaarias töölähetusel. Lutus rääkis aprillis, et ootab riigikohtu otsust, et teada, millise seisukoha linn selles küsimuses edaspidi võtab.

Loe pikemalt Põhjarannikust.