Piima müüsime 2012. aastal 4 139 367 kg keskmise hinnaga 0,307 € kg. Piima realiseerimine tõi majandile sisse 1273147 €. Loomade müügist laekus kassasse 214063 €, 145 pullikut müüsime Türki. Plaanitud uue lüpsilauda ehitus lükkus tulevikku, kuna me ei osutunud valituks toetussaajate hulka, sellest hoolimata püüame ise jõudumööda uuendada ja remontida tootmishooneid ja parandada töötajate elamistingimusi. Kaasa oleme löönud ka heategevuses, toetades lapsi ja tuleõnnetuses kannatanuid. Töötajate palgafond suurenes sel aastal 5%, aktiivselt kasutati tervisetaastamiseks mõeldud summasid. Majandi head tootmistulemused võimaldasid 2012. a maksta töötajatele ka jõulupreemiat. 2012.aasta puhaskasum oli 293 559 €. Ühistul on 106 liiget, neist töötajaid 23. Puurmani PÜ juhatus tänab kõiki töötajaid tehtud töö eest! Loomakasvatusjuhid kuulutasid aasta parimaks farmiks Soometsa lüpsifarmi.

Põgusa ülevaate Puurmani PÜ ajaloost andis Ene Esnar. Puurmani PÜ asutamiskoosolek toimus 26. veebruaril 1993. a., millest võttis osa 344 asutajaliiget. Avalduse ühistuliikmeks astumiseks oli esitanud 515 füüsilist isikut. Võeti vastu ühistu põhikiri ning kuulutati Puurmani PÜ kolhoosi, Rahva Hääl õigusjärglaseks. Valitud 9-liikmeline juhatus kinnitas 1. märtsil ühistu tegevdirektoriks Jaak Kase, kes töötas sellel ametikohal 1. oktoobrini 1995. Juhatuse esimeheks valiti Rein Annamaa. Hiljem on juhatuse esimehena töötanud veel Jaak Õim, Urve Mölter ja Ene Esnar. Paralleelselt juhatusega töötas ühistus ka 3-liikmeline revisjonikomisjon ja hiljem ühistu nõukogu, millede vajadus on käesolevaks ajaks oma tähtsuse minetanud. 14. märtsil 1996. a kinnitati Puurmani PÜ tegevdirektoriks Arvi Kink, kes töötab sellel ametikohal tänaseni.

Üle on elatud nii häid kui halbu aegu ja õnneks ikka püsima jäädud. 1998. aastal jäid ühistu rahad Maapanka, mis lõpetas pankrotiga, 2009. aastal tuli masu, need tingisid töötajate palgafondi vähendamise ning tõmbasid koomale investeeringud. Kuid iga halb saab kord otsa ja vaikselt tõusis ühistu jälle jalule ning rühkis edasi. Oleme remontinud ja uuendanud tootmishooneid, meie põldudel töötavad kaasaegsed masinad. Eks näitab meie töö tulemuslikkust seegi, et aasta-aastalt on paranenud tootmistulemused ja sellega koos ka töötajate heaolu.

Niikaua kui meis säilivad unistused ja soovid paremuse poole püüelda, tahtmine teha ja olla edukas, seni hoiame ka sind, Puurmani PÜ, noorena ja vajalikuna. Õnne õuele, päiksepaistet päevadesse, vajalikke vihmasabinaid, tervist ja tahet töötegijatele, rõõmu ja rahu südamesse!