Mõneleheküljelised ülevaated tähestikulises järjekorras on Lääne kirjutanud ka allveespordist, curlingust, iluuisutamistst, judost, mälumängust, ratsutamisest, sangpommispordist, sõudmisest ja teistestki Jõgevamaa mastaabis niiöelda "väiksematest spordialadest".

Raamatus saab ülevaate Jõgevamaal tegutsenud spordiseltsidest ja -ühendustest. Lõpuosas on mahukas statistika, milles on ära toodud jõgevamaalastest Eesti meistrid, NSV Liidu meistrivõistluste ja spartakiaadide medalivõitjad, üleliidulised maanoorte meistrid, maailmameistrivõistlustel ja Euroopa meistrivõistlustel kaheksa parema hulka (mitte-olümpiaalade medalile) jõudnud ja olümpiaaladel osalenud sportlased. Samuti on loetletud Jõgeva rajooni või Jõgeva maakonna parimaks kuulutatud sportlased. "Kuigi Jõgevamaa spordiajalugu ilmub mahukamana kui ühegi teise maakonna sarnane trükis, siis on siingi materjali osas tulnud teha valikuid ja kärpeid selleks, et maht mõistlikkusse piiridesse jääks. Küll aga vääriks maakonna sportlased eraldi raamatut mitmel spordialal," kirjutab Lääne sissejuhatuses. 

Tunnustussõnu Tiit Lääne koostatud raamatu kohta ütlesid Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, Jõgevamaa Spordiliit Kalju president Toivo Tõnson, Jõgevamaalt võrsunud maletaja Valdur Tiit, jäähokitreener ja selle spordiala edendaja Uno Veski.

"Ajalugu värskendab inimese mälu. Raamat suurendab selle pildi palju suuremaks, kui see on igapäevases tegevuses," avaldas arvamust JSL Kalju juhataja Uno Valdmets. "Lääne esitas JSL Kalju juhatusele oma nägemuse raamatu koostamiseks. Toimus arutelu, kus lepiti kokku raamatu koostamise põhimõtted. Nii sai valmis raamat, mida võib nimetada supertulemuseks," ütles Jõgevamaa spordijuht.

"Raamat on olnud alati kink. Selline raamat sporditegijale peaks olema meeldiv kingitus. Pakume selle võimaluse omavalitsustele ja spordiklubidele. Raamatu I ja II osa saab osta Virtuse spordihoonest Jõgeval ja Felixhallist Põltsamaal ning JSL Kaljust Jõgeval Suur 3. Need, kes on ostnud raamatu I osa saavad tasuta II osa samast kohast," märkis Valdmets.

Sarnaselt esimese osaga toimus ka Jõgevamaa spordiraamatu teise osa valmimise tehniline protsess Põltsamaal osaühingus Vali Press. Kujundajaks on Katrin Põdra. Fotode autoriks on mitmed kutselised fotograafid (Lembit Peegel. Ardi Kivimets, Anatoli Makarevitš, Johannes Haav, Raivo Tasso, Harald Lindok jne), aga ka mitmed teisedki oma erialal silmapaistvad inimesed nagu näiteks ühiskonnategelane ja spordimees Ants Paju, tippsportlane jalgrattasõidus ja hilisem treener Kalev Raudsepp, korduvalt Jõgevamaa parimaks treeneriks kuulutatud maadlustreener Arved Külanurm, nimekas ettevõtja Rein Mõts ja nii Jõgevamaal kui ka kaugemal tuntud multitalent Vahur Kukk.