Õp. Leelol oli kokku pandud kava, kuidas see öö võiks mööduda. Kõigepealt olid kutsutud külalisteks Eha Valdma, endine raamatukogu juhataja ja Enda Pill, endine eesti keele õpetaja. Nad rääkisid raamatukogu ajaloost ja vanadest raamatutest. Eriti huvipakkuvad olid lastele gooti kirjas raamatud, mida nad üsna usinalt püüdsid ka lugeda. Algus oli ju üsna raske, kuna vanal ajal olid sõnad veidi teised, rääkimata tähtedest. Kõige tublimad vana raamatu lugejad olid Annabel ja Kassandra.

Lood räägitud ja jutud jutustatud, jätsime lapsed õpetajaga omaette toimetama. Sellest saab lugeda järgnevast kirjatükist, mille autor on Kristina Rüütsalu.

Öölugemine raamatukogus. Vahva öölugemise mõtte leidis õp. Leelo 3. kl õpikust. Kõik olid vaimustuses. Leppisime aja kokku ja valmistumine algas. Kahe võistkonnaga tegime superkava. 2. detsembril kell 19.30 kogunesime ning mina tulin esimesena. Mind võttis vastu tädi Hille. 2 minutit peale mind tulid teised ka. Tulid külalised ja nendeks olid, kes muud kui Enda Pill ja Eha Valdma. Nad rääkisid meile Äksi ja Habaja raamatukogu ajaloost. Külalised ära saadetud, hakkasime lugema, muidugi kõva häälega. Siis kui Kristeni kord oli, kuulsime uksele koputust. Kõik ehmatasid! Õpetaja Leelo tegi ukse lahti ja seal olid Sten-Erichi ema Anu ja isa Gert. Nad tõid meile süüa. Söögid laual, luges Kristen edasi ja peale juttu esitati küsimusi ka. Kui teised ka lõpetasid lugemise, hakkasime sööma. Söögiks oli supermaitsev pizza ja joogiks oli õunamahl. Nagu ikka oli ka magustoit - imemaitsev šokolaadikook. Nad tõid ka porgandit ja õuna ning õp. Leelo ja Annabel tegid tipikastet. Peale neid toimetusi tuli lõpuks viktoriin raamatute teemal. Meil oli kaks võistkonda. Tüdrukute võistkonna nimi oli Avatar ja poiste võistkonna nimi oli... - ei kannata trükkimist. Võitsid Avatarid. Hakkasime sättima pesasid ehk magamiskohti. Õp. Leelo pani filmi käima ja selle filmi järgi kirjutas 4. klass etteütluse. Siis hakkasime Avatari vaatama ja mõni läks magama alles kell 04.00. Möödus lühike öö. Kui ma hommikul üles ärkasin, olid teised üleval. Algas asjade kokkupakkimine ning kes tahtis, sõi veel. Võtsime asjad ja kolisime koju. Väga vahva öö oli raamatukogus!