Planeeritavasse radarijaama tuleks ThalesRaytheonSystemsi kolmedimensionaalne keskmaa-õhuseireradar Ground Master 403, mille katteala on 470 kilomeetrit. Radaritorni kõrguseks on planeeritud 25-30 meetrit. Radariga tagatakse korralik õhuseirepilt kogu Eesti ja Eestit ümbritsevast radarijaamast, mis tugevdab Eesti kaitsevõimet, pikendab eelhoiatusaega võimalike kriiside korral ning suurendab ka rahuaegset lennuohutust.

Kaitseministeerium soovib projekteerimisega pihta hakata 2012 aastal, 2013. aastal peaks algama ehitustööd ning inimeste värbamine. Radariposti tööshoidmiseks hakkab vahetustega teenima umbes 20 inimest. Lisaks Õhuväe radarispetsialistide hakkab seal töötama ka kaitseliitlastest palgaline valvemeeskond, majahoidja ja koristaja. Seejuures komplekteeritakse valvemeeskond ja abitöölised üsna kindlasti kohalike elanike ja kaitseliitlaste seast. Radariposti juurde plaanitavat helikopteri maandumisplatsi saab kasutada ka kohalike elanike hädaabilendudeks.

Hetkel ei ole vallavalitsus radarijaama ehitamiseks luba andnud.
Radarijaama ehitamine tekitas aga külaelanikes palju küsimusi ja muret. Eelkõige oldi mures radarist lähtuva kiirguse suhtes ning ka selle suhtes, et sõjaline objekt kahandab kinnisvara hinda ja rikub elukeskkonda.

Kaitseministeeriumi esindajate kinnitusel ei kujuta radar endast ohtu kellegi tervisele, seda kinnitab ka Terviseameti vastav analüüs ning nii Eesti kui ka välisriikide kogemused samasuguste radaripostide juures. Samuti ei mõjuta radaripost Kaitseministeeriumi esindajate kinnitusel Otepää loodusparki.
Koosoleku lõpul lepiti kokku, et  radarijaamast luuakse 3D-kujutis, mis näitab täpselt ära, kuidas jaam Tõikamäel paiknema hakkab. Lisaks sellele korraldab Kaitseministeerium külaelanikele ekskursiooni Kellaverre, kus tutvutakse taolise jaamaga ning kohtutakse kohalike inimestega.