Mõlemas vallas on lasteaia- ja koolikohtade puuduse likvideerimine võtnud eelarvest põhilise investeeringumahu, aga haridusteenus pole ainus asi, mida elanikud vajavad.  Kogukonnal on vaja kergliiklusteid, valgustust, spordirajatisi,  sotsiaalseid tagatisi ja palju muud.

Ühisel kohtumisel Rae vallavalitsuses kujunes üheks peamiseks arutlusteemaks, kuidas kaasata uute elamupiirkondade arendajaid infrastruktuuri investeeringutesse. Rae vallas on mitmeid häid elamuala näiteid, kus arendajad panustavad infrastruktuuri arengusse ning lisaks tegutseb siin mitmeid sotsiaalselt vastutustundlikke ettevõtteid, mis panustavad samuti nii valla elukeskkonda kui infrastruktuuri arengusse.

Näiteks ehitas Selver möödunud aastal uue tee, lisaks rekonstrueeris juba olemasoleva tee, investeeris aleviku teede valgustamisse, bussipeatuse ning ülekäiguraja ehitusse. Infrastruktuuri on panustanud lisaks Selver AS -le veel mitmed teised ettevõtted nagu Maxima Eesti OÜ, Rosamil OÜ, Nordecon AS, ABB AS, Lemmikäinen Eesti AS. Kuna Viimsi vallas ei ole veel rakendatud arendajate kaasamist kogukonna avalike hüvede hüvanguks, siis Rae vallavanema Mart Võrklaeva sõnul kuulati ettevõtjate ja omavalitsuse vahelisest koostööst suure huviga.

Kahe omavalitsuse juhid arutasid ka erateedega seotud problemaatika üle ja otsisid võimalikke lahendusi, mis välistaks olukorrad, kus kellegi teeomaniku erahuvi seisab avalikust huvist kõrgemal. Mõlemas vallas on kahjuks esinenud näiteid, kuidas pankrotipesast on ostetud tee, mille kasutamise eest küsitakse raha ja seda ka inimestelt, kellel alternatiivi koju pääsemiseks ei ole.

Infot vahetati veel ruumilise planeerimise ja arengu teemal ning külalised Viimsist tutvusid ka sügisel avatud Peetri lasteaia ja kooli laiendusega. Kooli haldusjuht Aivo Hommik ja lasteaia õppejuht Riina Rosar tegid külalistele ülevaatliku ekskursiooni.

Viimsi kolleegidega kohtumist pidas vallavanem Mart Võrklaev igati konstruktiivseks ja meeldivaks ning leiab, et naabritega kokkusaamine ja nii positiivsete kogemuste vahetamine kui ka probleemide arutamine on oluline. 

Viimsi abivallavanem Mailis Alt lisas, et omavalitsused, eriti ühiste eesmärkide ja muredega omavalitsused, peaksid koostööd kindlasti igapäevaselt tegema. Üheskoos kogemusi vahetades saavutatakse kindlasti oma koduvalla juhtimises kõige kvaliteetsem ja kogukonna jaoks parim tulemus.