„Paljudel meist on tänasel päeval suurimaks ajaraiskajaks tööle ja sealt kojusõit, selle arvelt saame aga olla vähem oma perega koos ja pühendada aega ka iseendale. Miks peaksid meie noored samamoodi aega tühja kulutama. Mõistlikum oleks noorteni viia kohaliku regionaalse tööturu pakkumised," ütles Gutmann.

Esmalt tuleb välja selgitada, millised on tänase noore inimese ja ettevõtja ootused ning selles osas näeb idee autor koordineerivat rolli vallavalitsusel.

Vallavanem Mart Võrklaev loodab, et ettevõtluse arengukava tegemine sujub probleemideta. Esmalt on vaja analüüsida olukorda tervikuna ja kuulata ära kõikide osapoolte arvamused. Aasta lõpuks peaks teada saama esialgsed tulemused ning sealt edasi tuleb spetsialiste kaasates arengukava kokku panna.

Tulevane koostöö kolme osapoole vahel, milleks on omavalitsus, ettevõte ja haridusasutus, parandab üldist elukvaliteeti ning hoiab kokku ettevõtjate kulusid. Veigo Gutmann on kindel, et arengukava ellurakendumisel ei ole sunnitud ettevõtjad transportima töötajaid linnast, kuid see võimalus siiski jääb.

Gutmann usub, et noored ei tea kahjuks, et vallas tegutsevad ettevõtted on palga ja muude tingimuste poolest täiesti konkurentsivõimelised.

Siin vallas annavad tööd ettevõtted, mille keskmine palgatase on Tallinna ja Harjumaa omadest kõrgem.

Ettevõtluse arengukava koostamist juhib Geomedia.