Urvaste ja Salu külas liikus 14.septemberil kahtlane auto

„Soovin teid informeerida, et Urvaste ja Salu külas on viimase nädala jooksul käidud vargil kolmes majapidamises. Sees on käidud nii tühjalt seisvas majas kui ka elamus, kus inimesed olid korraks linna läinud," informeeris külavanemaid aktiivne elanik.

Nende tegevus: sõidavad hoovi, otsivad pererahvast. Kui keegi on kodus, siis küsivad teed, pakuvad kaupa, otsivad tööd, mängivad metsatöölisi jne. Kui kedagi kodus pole, siis läheb varastamiseks. Seni on neid tegutsemas tabatud ennelõunasel ajal kl 9 ja 12 vahel.

„Varaste saagiks on langenud nii vanametalli kui ka tööriistu jms. Teadaolevalt liiguvad nad ringi sõiduautoga. Ärge olge ükskõiksed naabermajades toimuva suhtes! Palun hoidke silmad-kõrvad lahti ning tundke huvi, kui teile jääb silma kahtlane askeldamine kellegi hoovis!"

Suursoo kandis 14 septembril kahtlane auto

„14. septembril nähti liikumas Suursoo kandis ka meie kandis hiilinud tumedat Volkswagen Passatit numbriga 051 ATA, autos oli neli nooremat ja üks vanem vene keelt kõnelevat meesterahvast. Omanik ja kasutaja on pärit Maardust. Nii et suure tõenäosusega samad sellid, kes juba talvel siinkandis tuuseldamas käisid."

Teine kahtlane auto

„Teine auto, millel tasub kohe kindlasti silma peal hoida, on heledat värvi Ford Transit, number 010 OVE. Nähti täna liikumas ja kriminaalid roolis."
__________________________

Margo Väina, vanemkomissar
Kommentaariks juhtumite osas, mis leidsid aset Suursoo, Urvaste ja Salu küla kandis, võime tänada kogukonna liikmeid, kes kohe reageerisid ja teavitasid politseid piirkonnas viibivatest kahtlastest isikutest ja sõidukitest.

Varguste ärahoidmiseks saavad inimesed ise olla suureks toeks ja abiks varguste ennetamisel, tõkestades vaba juurdepääsu varale. Siinkohal tahaks meelde tuletada, et ei jäetaks vara ilma valveta, mis oleks ahvatluse objektiks varastele.

Politseid tuleks teavitada iga pisemagi juhtumi osas, olenemata asjaoludest, kas jõuti midagi varastada või tehti selleks ettevalmistusi.