30 aastat tagasi, 1980. aaastal kuulutas heategevusorganisatsioon Kogu Maailma Head Karud (Good Bears of the World) T. Roosvelti sünnipäeva (27. oktoober) rahvusvaheliseks kaisukarupäevaks. Päeva eesmärk on mänguloomade kaudu jagada häid emotsioone neile, kes seda vajavad.

Häid emotsioone said 27. oktoobril ka Rahinge Külakatlasse kokku tulnud. Päevateemalisi tegevusi jätkus kõigile osalejaile. Ruumi ilmestasid laste kodudest kaasa võetud kaisukarud. Eakaim neist oli 38 aastane ja suurim selline, kellele lapsed ise kaissu said pugeda. Oli toodud teisigi karukujulisi või karu piltidega kujundatud esemeid. Kohapeal oli võimalus ka ise endale meelepärane kaisuloom teha. Kelle jaoks õmblemine liiga keerukas oli, sai karu paberi peal värvida või tutvuda karuraamatutega. Päeva tegid magusaks Mesikäpa kommid ja Jane Reiliku mesitarudest pärit mesi, mida soovijad said koju osta.

Kaisukarupäeva tähistamine on küll üks kauge ja võõra maa komme aga vääriks rohkem tähistamist meilgi. See annab toreda põhjuse veeta üks heade emotsioonidega päev – just nii nagu selle päeva loojad eesmärgiks seadsid. Rahingel läks see küll korda ja kindlasti tähistame seda päeva ka järgmistel aastatel.