Memmede tantsurühma ootab ees veel esinemine memme-taadi lustipeol Vanamõisas. Ja ega suvigi päris ilma ülesastumiste ja proovideta möödu. Aga olgu siiski põhirõhk puhkusel, ilma ja päikese nautimisel, et uuel algaval hooajal jälle jaksaks edasi toimetada!

***

Juuni suursündmus on muidugi jaanipäev. Seekordki tähistame samal päeval ka Aegviidu valla päeva. Kuna meie valla päev ja jaanipäev on 22. juunil, mis on pühade eelne tööpäev, siis otsustasime päeva mitte hommikuste sündmustega hakkida ja alustada jaanipäeva tähistamisega Kõlakoja pargis pisut varasemal ajal, kui mullu.

Jaaniüritus Kõlakoja pargis algab kell 18.00.
Kõik kohalikud ja miks ka mitte kaugemad käsitöömeistrid on oodatud oma kaupa pakkuma. Ka lapsed võivad tulla oma ideedega välja ja teha mänguasjade vahetust või küpsetada miskit närimist vms. Andke aga aegsasti teada, siis teame laudu ja muid vajalikke pindu ette valmistada!
Kell 18.30 toimub õhtujuhi Helvin Kaljula eestvedamisel oksjon. Oksjoni sihiks on korjata raha rahvamaja 95. juubeli tähistamiseks.
Siinkohal kutsun üles kõiki Aegviidu inimesi heategevuslikus korras oksjonile tooma kas oma käsitöid või mõnda muud märgilist eset, mis võiks, aga ei pruugi olla rahvamaja tegemistega seotud. Eriti oodatud on teatud-tuntud aegviidulase isiklik ese, mille omamine võiks elevust tekitada.
Kell 19.00 on väikene eeskava. Esinevad rahvamaja kapell ja tantsunaised, oodata on üllatusesinejaid ja traditsioonilisi jaanipäeva mänge.
Kell 20.00 süütame jaanilõkke.
Jalakeerutusteks teeb muusikat kahemehe ansambel „Sada ja seened." Kohal on ka puhvet.

(Siin märgitud kellaajad võivad õhtu jooksul vastavalt sündmuste kulgemisele pisut muutuda, pidu kujuneb just selliseks, kuidas me ise kaasa lööme!).

Pisut ka sellest, mis ülejäänud suvel ees ootab. Ambla kihelkonna päeva tähistatakse 7. juulil.

Põhisündmused toimuvad nii 7. kui ka 8. juulil Amblas. Kihelkonnapäevad algavad aga kõikide kihelkonna tähtsamate punktide läbi sõitmisega. Esimene peatuskoht, kus Amblast tulev pasunakoor ja saatjaskond peatub, on Aegviidu.

Vastuvõtt Aegviidus on kell 15.00 Kõlakoja pargis. Tervitatakse vastastikku väikese kontserdiga ja kutsutakse rahvast õhtuks Amblasse, kus kell 18.00 toimub ühislaulmine ja simman Sulo eestvedamisel. (Vaata täpsemat ajakava kihelkonna päevade kuulutusel).

Sel aastal toimub ka rahvamaja kultuurireis. 20. juulil on plaanis ühepäevane bussireis Paldiskisse. Marsruut on järgmine: Aegviidu - Lagedi, Külma park - Eesti Vabadusvõitluse Muuseum - Keila - Paldiski (ekskursioon giidi juhendamisel) - Kurkse - Padise klooster - Keila - Aegviidu. Ka bussis on kogenud matkajuht. Kohti bussis on 40. Palume kõigil osaleda soovijail oma tulekust teatada hiljemalt 18. juuniks. Kultuurireisi hind sõltub osalejate arvust, kuid ei tohiks ületada 10.- eurot. Teada võib anda kas rahvamaja telefonil 6047227 või meilitsi: mariryt@gmail.com.

Eelteade augustiks. Augustis tähistame rahvamaja väärikat 95. juubelit. Tegelik sünnipäev (Aegviidu Haridusseltsi loomispäev) on küll sügisel, ent otsustasime tähistada päeva varem, et pidu saaks toimuda õues. Niisiis: laupäeval, 11. augustil Aegviidu Rahvamaja 95. Suur rahva pidu. Plaanis on laiaulatuslik isetegevuslaste kontsert. Külla on kutsutud endised rahvamaja juhatajad ja värvikamad ringijuhid.

Kõlakoja pargis on vitraažimaalimise töötuba.
Õnneloos. Puhvet. Rohked tervitused ja õnnitlused. Õhtujuht. Kõigile julgetele ekstreemne üllatus: kiiking. Ja õhtu lõpuks ning rosinaks selleks peoks terve pika hooaja harjutanud Aegviidu „dreambändi" etteaste.

(Ansamblis: Jaanus Tüli, Tiit Animägi, Kuldar Hanstin, Marko Köst, Mati Bammer, Anne-Mai Animägi). Lava ja mikrofon on avatud kõigile sõnasoovijaile.

Siinkohal üleskutse kõigile: kindlasti on igal meist kodus mõni üleliigne tass, taldrik, reklaaminänn, raamat vms, mida omal vaja ei lähe, aga õnneloosis oleks mõnel teisel tore saada. Ootame seanset kraami tänulikult rahvamajja.

Täpsem info ja ajakava juba juulis.
*JUULIS RAHVAMAJA PUHKAB* Kõigile Teile ka rõõmsat ja sooja suve!