Festivali raames toimuvad temaatilised loengud ja töötoad:

* Katri Smitt Viljandi Kultuuriakadeemiast räägib kompositsioonist ehk tasakaalust pildil ja pildipinna loomisest

* Jutuvestja Piret Päär räägib isiklike lugude, aga ka rahva- ja muinasjuttude tähendusest lastele ja täiskasvanutele. Miks me vajame lugusid? Kuidas lugude vestmine on olnud traditsioonis ja mis toimub tänapäeval?

* Triinu Tõrv MTÜ-st Suurkõrv tutvustab nahkhiiri ja nende kajaloodi, toimub öine kohalike nahkhiirte vaatlus

Lisaks trükitakse kartuliga paberile ja kangale, kasutades selleks erinevaid tavalisi ja tavatuid värve kohupiima- ja siiditrükivärvist tindini.

Festivalile vaatama, lugusid kuulama ja vestma ning looma-trükkima on oodatud kõik huvilised olenemata soost, rahvusest, haridustasemest ja varasemast kunstikogemusest. Vastu võetakse 30 osalejat, kes peavad end eelnevalt kodulehel registreerima. Registreerunud osalejatele on organiseeritud öömaja ja toitlustamine, kuid trükkima ja vaatama on oodatud ka kõik teised.

Registreerumisvormi leiad siit.

Kartulitrüki tegemiseks vajalikud vahendid (kartulid, noad, paberid, värvid, kangad, pintslid, švammid, pliiatsid, vildikad jne) on kohapeal olemas. Kes soovib, võib enda materjale ka kaasa võtta. Olemas on tekstiilivärvid, kaasa vaja võtta rõivaid/kangaid, millele trükkida. Samuti on oodatud kõik muud loomingulised lahendused, mis seotud trükikunsti, kartulite, jälgede ja keskkonnaga.

Festival toimub Kabala rahvamajas, Kabala alevikus, Türi vallas, Järvamaal. Kabala jääb Imavere-Viljandi maantee äärde, Türilt ca 20 km Viljandi poole.

Festivalil osalejate käsutuses on rahvamaja koos köögi ja hooviga. Ööbimine toimub suures saalis võimlemismattidel, osalejad peavad magamiskoti kaasa võtma. Soovi korral võib ka telkida.

Üritus on tasuta, osalejad maksavad vaid söögiraha 19 €. Üritust toetab Türi vald.

Peale festivali toimuvad valminud töödest näitused, mis rändavad üle Eesti ja võibolla ka kaugemale. Näituste ajakava on täpsustamisel.

Täpsem info festivali FB lehel.