Maarja Okas, Eesti

Minu jaoks oli esmakord­ne kogemus teha laagrit koos välismaalastega. Kaks nädalat tööd, erinevaid kultuure, nal­ja-naeru. Selle ajaga kasvavad inimesed kokku nagu üks väi­ke pere. Vabatahtlikult tööd tehes mõistad, kui suur rõõm on andmisrõõm. Ja üheskoos toimetades on väga kiiresti tulemused silmaga näha.

Igatsen teid mu armsad sõbrad

Markus Trummer, Austria

Vabatahtlikuks olemine selles laagris- see on võimalus anda. Tihtipeale me oleme harjunud teistelt saama. Kuid siin on hea võimalus seda muuta ja hoopis endast killu­ke ära anda!

Cecilia Yang, Hiina

See oli minu esimene töölaager, täiesti uus koge­mus minu jaoks. Ma liitusin laagriga teisel nädalal, mis ei saanud takistuseks seltskon­da sulandumisel. Kõik olid nii hoolivad ja sõbralikud, võtsid kohe omaks. Nautisin väga seda nädalat Pilistveres koos kõikide nende kirglike inimestega. Leidsin palju to­redaid sõpru, olen tänulik iga sekundi eest, mis koos veetsi­me.

Andres Mardu, Inglismaa (3ndat aastat laagris)

Imaveres toimuv rahvus­vaheline vabatahtlike laager on väga omapärane, eksoo­tiline ning huvitav. Kokku tuleb iga aasta umbes 15 ini­mest üle kogu maailma, kes üksteist ei tea ega tunne. Kõik sõbrunevad omavahel kiirelt ning kedagi ei jäeta üksi ku­hugi nurka istuma.

Nende kahe nädalaga on tekkinud alati selline tunne, nagu me oleksime üks suur pere, ning lahkumine laagri lõpus on läinud iga aastaga aina raskemaks ja raskemaks.

Vabatahtlikuks olemise rõõm - see on tänu nende ini­meste silmades, kelle heaks me tööd teeme. Ma olen aru saa­nud, et andmise rõõm on alati suurem kui saamise rõõm.

Lukas Niederl, Austria

Laager oli väga lahe, koh­tasin vingeid inimesi, kellega koos mul oli suurepärane või­malus ja au veeta need kaks nädalat. Mul on hea meel, et sain panustada vabatahtliku tööga ja inimesi seeläbi aidata. Hämmastav, kui palju erine­vaid võimalusi sportimiseks pakub teie väike kogukond. Austrias on korvpalli, jalg­palli, võrkpalli platsid ainult linnades. On näha, et koha­likud inimesed teevad ise väga palju, et elu maal oleks täis­väärtuslik.

Alex Torre Garsia, Hispaania

See oli mu esimene töö­laager. Nautisin töö tegemist, mis ei olnud su­gugi raske minu jaoks. Kõik sel­les laagris oli parem, kui ma oskasin ette kujutada.

Hiroki Goto, Jaapan

Olen väga rõõmus, et sain osaleda selles laagris, kus olid esindatud erinevad kultuurid üle maailma. Ja ma mõistsin, et on väga oluline suhelda inimestega, kellel on erine­vad väärtused, arusaamad ja taust. See kasvatab iseloomu ja õpetab olema tolerantsem.

Eveli Maksim, Eesti

Selline rahvusvaheline laager on parim võimalus praktiseerida oma inglise keelt, vabaneda kultuuride kohta levivatest eelarvamus­test ning panustada kogukon­da tööga, mille tulemus on kohe näha! Annab kohalikule elule hoopis teise maigu.

Aitäh neile, kes olid abiks nõu ja jõuga
Reima Nõmmik, Innar Rohtsalu, MTÜ EstYes, Imavere Vallavalitsus, Imavere Põhikool ja Pilistvere pastoraadi pere