Kolmapäeviti on noortekeskuses ka huviringitegevus: Eli Sukles valmistab noortega ehted ja muid vidinaid (mobiiliripatsid, võtmehoidjad jms). Huviring on noortele tasuta ning seda rahastab Euroopa Sotsiaalfondi kirjutatud projekt Eesti ANKi vahendusel. Sama projekti raames alustab novembrist uus huviring, samuti kolmapäeviti. 

Kolmapäeviti on noortekeskuses eriti rahvarohke

Teeme tutvust erinevate ametitega

Noorte soovil hakkab tegutsema tantsuring (tantsustiil veel selgub). Lisaks toimub ESF projekti raames pea igas kuus ühe eriala tutvustus ning tööelu tutvustav tegevus. Septembris tutvusid noored juuksuri ja jumestaja ametiga ja õppimisvõimalustega nendeks. Lisaks jagati tüdrukutele igapäevaseid ilualaseid näpunäiteid ja prooviti jumestamist üksteise peal. Järgnevatel kuudel on plaanis külla kutsuda nt näitleja/muusik, sisekujundaja/ disainer, fotograaf, poliitik jne.

Tööelu tutvustavateks tegevusteks plaanime oktoobris sõita Kalevi Maiustuste Meistrikotta, kus õpime martsipaniga meisterdamist. Noorte soovideks on veel külastada Mamma valmistoidutehast, Rapla maavalitsust, politsejaoskonda ja tätoveerimissalongi.

ESF projekti raames on ka noortel endil võimalus projekte kirjutada ja oma soovitud tegevusteks rahastust saada. Selleks on NAF (noortealgatuste fond), mis mõeldud noortekeskuse kogukonna arenguks. Selle kogusummaks on 1917 eurot ja perioodi lõpp on mai 2013. Taotlused on saadaval Raikküla valla avatud noortekeskuses, NAFi peamine sihtgrupp on 12-16aastased piirkonna noored. Taotluste hindajateks on noortekeskuse poolt kokku pandud kohalikest noortest ja ühest noorsootöötajast koosnev viieliikmeline hindamiskomisjon.

Hakkame kokkama

9. oktoobrist (kuupäev muutus) alustab ka teine huviring koostöös Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli õpilastega.

Lisaks erialade ja õppimisvõimaluste tutvustamisele ja igapäevaselt vajalike näpunäidete jagamisele teeme koos ka süüa. Plaanis on valmistada lihtsaid, kuid maitsvaid toite: tervislikke smuutisid, küpsetada erinevaid pannkooke ja pitsasid. Ka see huviring on kõigile Raikküla valla noortele vanuses 7-26 eluaastat tasuta ning seda rahastab Raplamaa ANKide konkursile kirjutatud projekt.

Oluline on märkida, et kõikidest noortekeskuses toimuvatest üritustest on väga oodatud osa võtma kõik valla noored. Tasuta buss küll sõidab vaid kolmapäeviti, kuid kui teil on võimalus oma transport organiseerida, ootame teid iga päev!

Nüüd on noortekeskuses olemas ka Leader Partnerluskogu projektiga soetatud lauad ja toolid, mida meil hädasti tarvis oli, kuna külastatvus on läinud väga suureks.

Oktoobri vaheajal läheme Raplasse bowlingut mängima ja jõuluajale on plaanitud külaskäik Juurimaa talli.