Osavõtjaid oli 5 võistkonda. Sellel aastal nägi reeglistik ette 14 toiduainet, millest vähemalt 10-e kasutamine oli kohustuslik.

KONKURSI TULEMUSED: I koha võitis võistkond Rukkilill (Evely Press, Monika Arro, Minna Rummi) retseptiga - Esimene katsetus; II koha võitis Eesti näitejuhtide teatritrupp retseptiga - Punased purjed; III koha võitis Oriflame team-i võistkond retseptiga - Kunda majakas.

Ära märgiti ka huvitavaim retsept - Eesti näitejuhtide teatritrupp; Põnevaim retsept - Rukkilill; Fantaasiarikkaim retsept - Rukkilill; Orginaalsem retsept - Rukkilill.

Täname asjalikku ja professionaalset žüriid ning kohtumiseni jälle järgmisel aastal!

Kunda ranna räimeroast 2011 - kõnelevad tiitlivõitjad

Kuidas idee sündis?
Hakkasime mõtteid koguma
juba enne, kui olime võistkonna kirja pannud. Lappasime erinevaid kokaraamatuid - nii uusi kui vanu. Häid retsepte leidsime mitmeid, aga ükski neist ei tundunud see õige. Seepärast ei saagi öelda, et valmistatud roog oleks tehtud kindla retsepti kohaselt. Mõtteid oli palju, millest lõpuks oma retsepti kokku panime - valisime ühe mõtte siit, teise sealt, kolmanda oma peast ja nii võidutoit sündiski. Tulime võistlusele positiivsete emotsioonidega - teadsime, et tähtis ei ole võit, vaid osavõtt. Valisime oma stiili, mida publik võibolla ei pannudki tähele: must leib, rahvariidevööd ja linased rätikud põlledeks, paekivi, rukkilill - püüdsime kasutada eesti rahvuslikke detaile. Rukkilille kasutasime nii võistkonnanimes, garneeringus ja ka toidu sees.

Valmistatud toidu koostis: värske räim; eesti kange sinep; sellerisool; petersell; rukkilill; sibul. Komponendid segasime kokku ja lasime natuke aega seista.

Kastmeks: hapukoor; majonees, krevetid,  marineeritud kurk.

Kuidas valmistada? Räimed keerata rulli ja lükkida värskesse kadakavardasse vaheldumisi värske kartuli ja paprikaga. Enne pannile panekut keerutada musta leiva purus. Praadimiseks kasutasime kadakaokstega maitsestatud õli ja või segu. Pärast kerget pruunistamist küpsetasime kadakaokstel. Nipp: Selleks, et kadakad piisavalt ja head maitset annaksid, tuleb kasutada Viru-Nigula ja Hiiumaa kadakaoksi suhtes 1:1. Õnneks tuligi meie üks võistkonnaliige Viru-Nigulast ja teine Hiiumaa kaudu Saaremaalt.

Et head kraami mitte raisku lasta, valmis ka teine roog. Räimedes oli palju marja, Selle praadisime võis ja pakkusime leival koos küpsetatud mozzarellaga. Esialgu põhitoitu plaanitud mozsarella juust sulas rullide vahelt kahjuks välja.

Ootame uut aastat ja otsime juba uusi ideid, millega üllatada.

Evely, Monika, Minna