Meil on väga heal tasemel näitetrupid, kellel puuduvad korralikud töötingimused. Huvikeskusele, kes teeb tubli tööd, oleks samuti vaja tegutsemiseks paremaid võimalusi erinevate huviringide töö läbiviimiseks. Raamatukogu ei saa täiendada oma kogu uute raamatutega ruumipuuduse tõttu. Külastajatel puudub võimalus individuaalseks tööks.

Kunsti- ja muusikakool, mis paiknevad ebapiisavatel pindadel, vajavad samuti hädasti paremaid tingimusi.

Viimsi kultuurikeskus peaks töötama vähemalt 16 tundi päevas ja 7 päeva nädalas. Siia peaks koonduma kõik meie kaunid kunstid. Oleks tore, kui nii lapsevanemad kui lapsed saaksid veeta oma aega huviringides ühes kohas.

Näiteks viid lapse kunstiringi, ise tegeled samal ajal teises huviringis. Õhtuti toimuksid sealsamas erinevad kultuurisündmused - etendused, kontserdid, kinoseansid, samas oleksid avatud näitused jne. Kultuurikeskuse saal peaks olema multifunktsionaalne, kus saab nautida teatrietendusi, kontserte, vaadata filme või kasutada seda ballisaalina.

Saali ja lisaruume saaks kasutada ka konverentsikeskusena ja erinevate näituste korraldamiseks.

Et selle idee elluviimiseks mitte ainult vallavalitsusele lootma jääda (vald kindlasti toetab seda ettevõtmist), loodan, et ka viimsilaste hulgas on neid, kes annaks oma panuse selle projekti teostamiseks. Mõned aastad tagasi tegi arhitektuuribüroo Kosmos Viimsi Kontserdimaja eskiisprojekti asukohaga Miidurannas Muuli teel, otse mere ääres.