„Pereõele on kurdetud, et kiirabi on väga kaugel ja tulek patsiendi juurde võtab liiga kaua aega. Hästi ei pidavat sujuma ka maakondadevaheline koostöö. Loksa kiirabibrigaad on meie Harjumaa-poolsetele küladele ligemal ja sealne kiirabibrigaad jõuaks ehk kiiremini meieni. Eeldatavalt on Loksal ka vähem väljakutseid kui Rakveres. Siiamaani olevat jäänud mulje, et Loksa brigaadi kasutatakse ainult erandkorras," vahendas Uukkivi.

Tuleb Rakverest, võiks tulla Loksalt

Vihula vald asub Harjumaa külje all, läänenaabriks on neil Loksa linn. Lääne-Virumaa maakonnakeskus asub kaugemal. Olenevalt elukohast võib patsient asuda kuni 50 kilomeetri kaugusel Rakverest. Loksalt on Vihulasse 15-40 kilomeetrit. Seega ühte osa võiks teenindada Rakvere, teist Loksa. 

„Rakverest tuleb kiirabi parimal juhul umbes poole tunniga Võsule, kuid on oodatud ka poolteist tundi, kui brigaad on kuskil väljakutsel. Valla Haljala-poolsetesse küladesse, näiteks Annikverre, võib see kohale jõuda ka kiiremini, umbes 20 minutiga. Aga näiteks Uuekülas või Karepal tuleb oodata märksa kauem," nentis Uukkivi.

„Kui väheks lubatakse õhk keerata enne, kui hakatakse vastu rapsima"

Vallavanemale tundub, et kõik regionaalpoliitikat puudutavad teemad on Eestis nõrgas seisus. Kõik otsused, mis tehakse, tehakse vaid päevapoliitiliselt ja ilma pikema vaateta teema tulevikule.

„Näiteid on võtta kõikjalt - koolid, arstid, päästjad, politsei, kohalikud omavalitsused jne - sisuliselt kõik riigi poolt korraldada olevate valdkondade strateegiad/poliitikad on korralikult välja töötamata. Lisaks on need jäetud teiste valdkondadega sidumata. Mind päris huvitab, et kui kaua tuim eestlane endaga eksperimenteerimist kannatab? Kui väheks lubatakse õhk keerata enne, kui hakatakse vastu rapsima?
Õpetajad tegid katse, nüüd arstid proovivad, aga tundub, et veel on ruumi minna selleni, et kogu riiklik korraldus on nii õhukeseks lihvitud, et see murduks ning täiega kokku kukuks. Paraku ei pea olema suur isemõtleja mõistmaks, et alles siis reageerides läheb tagajärgede likvideerimine tunduvalt kallimaks, kui püüdes probleeme täna süsteemselt lahendada," ütles Uukkivi.