Külapäev algas kogunemise ja registreerumisega, mille käigus selgus, et kohale oli saabunud üle 130 inimese. Poole tunni jooksul said esimesed jutud tuttavaid nähes räägitud ja Rannu vallavolikogu esimees Heino Gottlob võis päeva avatuks kuulutada. Seejärel heiskas Eesti lipu Suure-Rakkeküla külavanem Tarmo Tuvikene. Ergutuskõne pidas Raili Hint ja pani rahva koos rõkkama. Nii see päev aina kulges edasi. Teha jõuti üht kui teist, kes soovis, meisterdas ja voolis töötoas Vaike Kuke juhendamisel. Kohale oli saabunud Pipi ( Imbi Ülper ) , kelle töötoas korraldati tegevusi lastele härra Nilssoni seltsis. Sai vaadata tuletõrjevahendite näitust, tuletõrjuja riietusega toimus kombineeritud teatevõistlus, oli võimalus teadmisi juurde saada, kuidas tuld kustutada ja lapsed said veega palli suunas täpsust proovida. Toimusid rahvasportlikud jõukatsumised saapaviskes ja kotisjooksus. Lõunaks oli supivalmistamise meeskonnal külasupp valmis, mis maitses hästi. Edasi võis üllatusesinejaid vaadata ja kuulata. Rahva hulgas tekitasid elevust Rannu rahvamaja juhataja Liis Jaametsa esitatud kõhutantsud ja lugu sellest, kuidas Urve Leita Viljandis pärimusmuusika päevadel käis. Laulusõnad laulikutes aitasid ansambli “ Teine käsi ” abil ühislaule üles võtta. Saalis sai uudistada fotonäitust ja vanade fotode järgi nimesid ning nägusid ära arvata ja kokku sobitada. Jalakeerutamine ansambli “ Teine käsi ” saatel võttis mõneks hetkeks hoo üles, kuid vaibus peagi kontserdi nautimiseks.

Korraldasime külapäevale järgnenud päevadel tagasiside küsitluse ja saime külapäeva tomumise kohta arvamusi kolme erineva põlvkonna esindajatelt, sest paljud pered olid kohale tulnud alates kõige vanematest kuni pisipõnnideni välja.

Järgnevalt mõned mõtted külapäeval osalenud inimestelt:
 - Tore! Selliseid pidusid võiks veel olla. Muidu ju külarahvaga kokku ei saa, mängud meeldisid. Rahvaga saab juttu ajada.
 - Kõik oli vahva! Läks ladusalt. Tegevus ühendab inimesi. Kui on edaspidi abi vaja, panen käed külge.
 - Tuletõrje tegevused olid head. Väikesed poisid said vett vedada. Segasumma suvila telk oli vahva. Fotonäitus meeldis.
 - See oli tore päev. Ühislaulud sobisid. Lapselapsele meeldis meisterdada, sõitis Saksamaale selle käevõruga.
See oli sellekandi inimeste väljendus. Just see, et kohal oli väga palju noori ja väikseid lapsi. Kui ilusad pingid!
Päev oli väga ilus, meeldis laste tegutsemine, Urve Leita esinemine. Supp oli väga hea – õige külasupp!
Hästi tore! Lauluvalik laulikus oli sobiv. Võib järgmisel aastal jälle teha. Lapselaps vanaema lause peale: ” Alles järgmine aasta? ”

Külapäeva läbiviimist toetasid Kohaliku omaalgatuse programm ja Rannu Vallavalitsus

.