Võrdluseks olgu öeldud, et 2010. aastal Rakveres toimunud meeste tantsupeol oli 3000 tantsijat, seega spordirahvast on kolmandiku võrra rohkem. Kaks tantsuetendust müüdi toona välja, eks näis kui suur on publikuhuvi Suvemängude puhul. Kõik võistlused ja kontserdid on külastajatele tasuta.

Tarmo Voldi sõnul on Rakveres tunda võistluste hõngu, osa sportlasi on juba kohal, sest orienteeruvalt kell 14:00 alustatakse esimeste aladega. „Medaleid jagatakse esimesel päeval juba osadel kergejõustikualadel. Toimub juhtide show-turniir, juhtide võrkpall, kus osalevad neli võistkonda: riigikogu, kantslerid, maavanemad ja Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liit. Maadlusmatil võtavad täna mõõtu Jõud ja Soome TUL," räägib Volt tänastest sündmustest.

Veel alustavad esimesel päeval jalgpallurid, võrkpallurid, tennisistid ja korvpallurid. Õhtul mängib Rakvere ordulinnuses Tanel Padar & The Sun.

Sporditippudest on võistlemas Mait Patrail, vennad Kaisid, Maret Ani, kes mängib Lääne-Virumaa korvpallinaiskonnas, Asko Paade, Kristo Saage, Mihkel Kukk, Mikk-Mihkel Arro, Sixten Sild, Caspar Austa ja paljud teised.

Eelmisel korral toimus spordipidu Valgas

2007. aastal toimus võistlus Valgas, siis kandis see nime Eesti XII Maaspordimängud. Kohal oli orienteeruvalt 3500 sportlast.

Tookord võitis linnade arvestuses Türi, teine oli Elva ja kolmas Põlva. Väikeste (kuni 2000 elanikku) valdade kategoorias võitis Kernu vald Harjumaalt, teine oli Imavere vald (Järvamaa) ning pronksi sai Värska vald (Põlvamaa). Suurte valdade arvestuses võitis toona Tartu vald, hõbeda sai Türi vald ning kolmanda poodiumiastme täitis Karksi vald (Viljandimaa).

Sportlikuimaks maakonnaks sai 2007. aastal üle 40 000 elanikuga maakondade arvestuses Tartumaa, Harjumaa ja Viljandimaa ees. Alla 40 000 elanikuga maakondade seas võitis Järvamaa, Põlvamaa ja Valgamaa ees. Punktivahed ei olnud tookord kuigi suured.