Ülevaatuse käigus said kirja pimedad kohad, kus tuleb valgustusliine edasi arendada, näiteks  Võidu, Karja ja Vabaduse tänaval. Mõnes kohas on kasvanud valgustid ka puude sisse ja tänava paremaks valgustamiseks oleks vaja kas puude oksi lõigata või rajada valgustusliin teise kohta. Kontrollimise käigus vaadati üle ka avalike mänguväljakute valgustus ja otsiti võimalusi laste mänguväljakute valgustuse parendamiseks.

„Pimeda aja saabumisega peavad saama ka tänased pimedad tänavalõigud valgeks, kuna toimiv tänavavalgustus on eelkõige turvalisuse tagaja," ütles abilinnapea Ain Suurkaev.

Vandaalide viimase rüüste tõttu on praegu osaliselt pime Vallimägi. Ain Suurkaevu sõnul tuli osa valgustusliine välja lülitada, et välistada ohtu inimestele. Vallimäe valgustuse taastamine võtab omajagu aega, kuna vajaminevad seadmed ja valgustid tuleb tellida.

Linnavalitsusel lõpeb käesoleva aasta lõpul tänavavalgustuse hooldusleping AS-ga Lepna Elekter. 24. augusti linnavolikogu andis linnavalitsusele nõusoleku riigihanke korraldamiseks Rakvere linna tänavavalgustuse hooldustööde teostaja leidmiseks ning lepingu sõlmimiseks järgmiseks kolmeks aastaks.