Tallinna Tehnikaülikooli professor sotsioloog Katrin Paadam tõi saates positiivse näitena esile aasta-kaks Rakveres läbiviidud kvalitatiivse uuringu, mille kohaselt on inimesed väga rahul just sellega, et Rakvere elukvaliteet on muutunud paremaks tänu avaliku ruumi olulisele paranemisele.

Rakvere plaanib arendada Seminari tänava piirkonna kvaliteetseks elukeskkonnaga alaks. Senine pooltühi ja avar Seminari tänav muudetakse lineaarpargiks (tänavast saab park), kus elanikkonnal on võimalik veeta kvaliteetaega. Projekti Urb.Energy raames valmisid Seminari tänava piirkonna korterelamutele projektid, mille alusel on ühistutel võimalik viia ellu energiasäästlik renoveerimine ning mille väljanägemine on linnaruumi sobiva arhitektuurse lahendusega. Neli Seminari tänaval asuvat kortermaja on juba renoveerimisprotsessiga algust teinud.

Urb.Energy projekti raames arendati Rakveres Seminari tänava piirkonnas linnavalitsuse ning piirkonna elanike koostöös välja ühtne visioon sellest, kuidas piirkonna avalikud alad ning korterelamud välja nägema hakkavad.

Rakvere linn on heaks näiteks, kus kolmnurgas tellija - arhitekt/planeerija - omavalitsus - sünnib nüüdisaegne linnaruum. Rakvere linn on viinud läbi mitmeid rahvusvahelisi arhitektuurikonkursse, saamaks parimaid lahendusi linnaruumi. Konkursside käigus on valminud Rakvere Vabaduse platsi planeerimise ja Pauluse kiriku rekonstrueerimise ideelahendus - Pärdi muusikamaja; samuti Vallimäe ja lauluväljaku renoveerimise kontseptsioon ja arendusprojekt, kus laululava saab Eestis ainulaadse purikatuse. Ideevõistluse tulemusena leidis Rakvere innovatiivse lahenduse reaalsele uuele elukeskkonnale Rakvere linnametsas. Tulevikus arendatav ala peab kujunema looduslähedaseks, energia- ja ressursisäästlikuks ja innovaatiliseks elamupiirkonnaks ning kvaliteetseks elamiskeskkonnaks.