• erinevaid Eestimaa külasid;

• külades elavaid ettevõtlikke inimesi, nende võimalusi ja tahet oma elukeskkonda parandada;

• maaettevõtluse vorme;

• erinevate põlvkondade koostööd, koos tegutsemist, kogukonnatunnet;

• maaeluga kaasnevaid probleeme, pakkuda lahendusi. Selleks valmistasid külad ette spetsiaalsed programmid - tegutsesid erinevad töötoad, toimusid tutvustavad ringkäigud, mõttekojad, korraldati näitusi ja kultuuriprogramme ning õhtu lõppedes löödi tantsu külasimmanil.

Rälby külas toimus vahva laat koos töötubade, spordivõistluste ja kultuurilise osaga. Kogu päeva aitasid mõnusaks teha külalised Palamuse kandist ja vahvad tantsumemmed Tallinnast.

Tore on meenutada, et terve küla oli selle päeva tegemistesse kaasatud. Perenaised kogusid kokku oma moosid ja mahlad, et piknikul kehakinnitust pakkuda.

Oksjonile jõudis isegi üks Rälby küla ussinahk. Oksjoniga koguti toetust veski remondiks, sest kevadiste suurte tuulte ja tormidega kaotas veski ühe oma tiibadest.

Õhtuse simmani meeleolu lõid «Lõõtsapoisid». Et simman oleks simman, sellele aitasid kaasa meie külalised Palamuselt ja Tallinnast. Päev oli vahva ja tegemist oli nii suurtel kui ka väikestel. Mõõduvõtmisel jagus auhindu kõigile. Uueks alaks on meie külas nüüd viha (saunaviha) viskamine.

Päev oli igati meeleolukas ja tegus. Külas meenutame seda tööd ja vaeva rõõmuga. Kõik mida plaanisime läks korda ja rahvas oli rahul. Selle vahva ja toreda päeva läbiviimisele aitasid kaasa paljud toetajad. Oma õla pani alla ka Vormsi Vallavalitsus. Saime vallast toetust võistluste meenete ja oksjoni kaupade jaoks.

Tahame tänada kõiki abilisi, kes sellel päeval kaasa lõid ja sellele sisu aitasid anda. Üheskoos suudame palju!