Asutus oli kaherühmaline ja mõeldud EPT töötajate lastele. Olid ka öörühmad, lapsi oli võimalik jätta terveks nädalaks. Ajad ja nõudmised olid siis teised. Meenuvad ranged rivis pesema minemised, peale lõunauinakut virgutusvõimlemine, väga täpne ajakava. Paljugi on aja jooksul muutunud. Nüüdseks on lasteaed suurenenud, nimetuski Ramsi Lasteaed - Kool, kus tegutseb 3 klassi.

45 aasta jooksul on palju mudilasi siit kooliteele asunud. Algusaastate lõpetajad on juba ise vanaemad-vanaisad. Lasteaias käivad nende lapselapsed. Järjepidevus püsib.

Tore on tõdeda, et lastele meeldib lasteaias käia, õhtuti ei taheta koju minna, siin on hea olla. Sellele on kaasa aidanud kogu meie personal, kes teeb oma tööd südamega. Oleme tervist edendav lasteaed. Õhkkond on lastesõbralik, tähtsal kohal loodusõpe ja kodukoha väärtustamine.

Kuna Ramsi asub Mulgimaal, õpetatakse meie majas juba mitmendat aastat mulgi keelt. Toimub huvitavaid üritusi seoses rahvakalendri tähtpäevadega, mitu korda aastas käib külas teater, tehakse ülemajalisi väljasõite loodusesse.

Jätkugu ikka armastust, mõistmist, üksmeelt - siis on kõik hästi!

NALJANURK
Ramsi lasteaia lapsesuu läbi aegade:

Lapsed jalutavad metsateel. Kasvataja on just selgitanud, et metsatukk, kus kasvavad kased on kaasik, kus kuused, on kuusik jne. Madis arutleb: „Kuusk - kuusik, mänd - männik, loll - lollik...."

Tüdruk vaatab värviraamatut, kus on sebra pilt ja ütleb: „Ma ei saa ju seda värvida, mul ei ole triibulist pliiatsit!"

Jõulude paiku liivatab majahoidja teed. Sigrid vaatab aknast välja ja küsib: „Miks see tädi piparkoogi purusid maha puistab?"

Sten paneb karpi tagasi tumeda rasvakriidi ja võtab oranži, ise ütleb „Nii pime pastakas..."

Väike tüdruk vaatab pilti masinlüpsist ja ütleb: „Onu paneb lehma sisse piima!"

See pliiats on koorimata! (teritamata)

Homme on kolmel asjal sünnipäev. (tuttaval inimesel)

Tule vaata, tuba on lumivalge! (väga korras)

Aastaid tagasi: möödudes pesunöörist, kus kuivavad ruudulised laudlinad, imestab tüdruk: „Vaata, kui suured taskurätikud!"

Lapsed jalutavad maanteel ja äkki Taavi imestab: „Nii suured kriidid ja miks nad maasse on pandud?"

Sõnumi autorid on Ramsi lasteaia õpetajad , kes siin hariduspõldu kündnud enam kui 35 aastat.