14.-16. maini toimuv õppereis Brüsselisse oli projekti üks osa, eesmärgiks Euroopa Liidu institutsioonide tööga tutvumine kohapeal. Osalejaid ootas ees tihe kohtumiste programm. Selle raames külastati Euroopa Parlamenti ja saadi Jana Jalvi-Robertsoni abiga ülevaade parlamendi toimimisest ning kohtuti parlamendisaadiku Vilja Savisaar-Toomastiga.

Tutvuti Parlamentaariumi, Euroopa Parlamendi külastuskeskuse ja sealse põneva kaasaegse interaktiivse väljapanekuga, tehti ringkäik eurokvartalis. Euroopa Komisjoni 25 volinikku töötavad nüüd uues peamajas Berlaymontis, kus kohtuti Euroopa Komisjoni peadirektoraadi kaubandusstrateegia- ja analüüsi ning turule juurdepääsu osakonna peadirektor Signe Ratsoga. Veel külastati Eesti Alalist Esindust, mis asub renoveeritud büroohoones eurokvartalis. Hoone endiseks omanikuks oli tuntud saksa kohvi- ja šokolaaditootja Jacobs.

Tume šokolaad ja hele õlu on Brüsseli tunnusteks, samuti on Kristi Luige sõnul linlaste lemmikroaks merekarbid friikartuliga ja tänavanurkadel müüdavad pehmed vahvlid.

25inimeselisele grupile, mis koosnes õpetajatest ja kõrgkoolide esindajatest, korraldati ka ingliskeelne linnaekskursioon bussiga. Oli hea võimalus jalutada Brüsseli vanalinnas, külastada muuseume, imetleda kuningalossi ja Pissiva Poisi pronkskuju. Brüsselis käik oli igati huvitav ja hariv. Niisugune õpetajatöö väärtustamine tunnustuseks mõeldud õppereisi kaudu innustab õpetajat uutele ideedele ja nende rakendamisele, on kasuks koolilegi.

Kristi Luige gümnaasiumiosale mõeldud õppematerjaliga saab tutvuda Euroopa Liidu teemaliste õppematerjalide projekti kodulehel.