Pöördujate sõnul tuleks muuta vastavalt ka Rail Balticu maakonnaplaneeringute lähteseisukohtade peatükki 2.3, mis praegu lubab kaaluda Raplasse võimaliku peatuse rajamist alles kaugemas tulevikus.

Rapla võimalikku peatuse asukohta näevad pöördujad Rapla linnast lääne poolt mööduvate trassialternatiivide puhul Tuti külas Rapla-Märjamaa maanteest põhja pool. See asukoht on hästi ligipääsetav nii Rapla linna kui ka valla elanikele ning jääb oluliste transiitteede lähedusse, sedastatakse pöördumises. Samuti asub läheduses Kuusiku lennuväli.

„Meie seisukohta toetavad ka teised Rapla maakonna valdade juhid. Rapla on maakonnakeskus ja ka maakonna inimestel on õigustatud ootus peatusele, nii nagu see on Harju- ja Pärnumaa inimestel. Peatuse rajamine looks uue arenguperspektiivi kogu Kesk-Eestile," seisab pöördumises.

Ühisdeklaratsiooni, millele Rapla vald toetust avaldab, allkirjastasid Järvakandi, Raikküla, Kehtna ja Märjamaa valla vallavanemad ja volikogude esimehed 17. oktoobril. Seal tehti Rail Balticu maakonnaplaneeringute koostamise meeskonnale ettepanek eelistada Lõuna-Raplamaal trassikoridori, mis koosneks trassialternatiividest 6B, 7B ja 7C.
Pöördumine võeti vastu 3. detsembril ning saadeti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, Tehnilise Järelevalve Ametile ja Rapla maavalitsusele.