„Mõtte korraldada selline üritus saime paar aastat tagasi Saksamaal Kaiserslauterni maakonnas käies, kus me MTÜ Rattaga Raplamaal 11- liikmelise seltskonnaga osalesime nende analoogilisel üritusel,“ märkis üks ürituse korraldaja, Rapla Maavalitsuse maasekretär Ene Matetski. „Meie esimene autovaba päev toimus kaks aastat tagasi Rapla ja Hagudi vahelisel teelõigus, mis oli äsja remonditud ja üritusel osalejad said nautida turvalist ja mõnusat liiklemist siledal asfaltteel.“

Kuna esimene Autovaba päev õnnestus ja osalejatele meeldis, siis otsustati ka järgmisel aastal sama üritus korraldada. Sel aastal toimub see siis juba kolmandat korda.

Korraldajate sooviks on, et autovabast päevast kujuneks üks vahva suvine, keskkonnasäästlik ja tervislik liikumis- ja kogupereüritus. Osalema on oodatud inimesed olenemata vanusest , vanaemadest lastelasteni ja sõltumata liikumisviisist, olgu see siis jalgrattaga, rulluiskudega või lihtsalt kõndides-jalutades.

III autovaba päev avamine toimub kell 11 teelõigu mõlemas otsas - Raplas Hepa tankla juures ja Kehtnas keskväljakul kaupluse AO juures. Lõpetamine kell 14 Valtu külas Öökulli paisjärve ääres. Seal loositakse hulgaliselt auhindu osavõtukaardi täitnute vahel ja meeleolu loob oma laulude ja pillilugudega Jaan Elgula.

Samal teelõigul toimub ka 1.Rapla –Kehtna rahvajooks, mille start antakse kell 11.30 Sadolini spordimaja juurest. Täpsem info www.raplamsl.ee

Ürituse initsiaator ja korraldaja on MTÜ Rattaga Raplamaal, kelle koostööpartneriks on Maanteeamet, Rapla Maavalitsus, Rapla Vallavalitsus, Kehtna Vallavalitsus ja paljud teised.