Selgitab Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus:
Täpsem põhjus, miks numbrimärke varastatakse, ei ole hetkel teada, kuid võimalusi on üldjoontes kolm: eesmärk toime panna õiguserikkumisi, kleptomaania või lihtsalt kellegi rumal „nali“. Igal juhul põhjustab varas oma tegevusega inimestele palju tülikat asjaajamist ja kindlasti ka varalist kahju.

Politsei nendes väärtegudes kedagi kinni pidanud ei ole, kuid töös on erinevad versioonid ja koostöös kogukonnaga püüame teo toimepanija välja selgitada. Oleme sotsiaalmeedia vahendusel inimeste poole pöördunud ja abi palunud https://www.facebook.com/turvalineraplamaa. Siinkohal jääb üle seda abipalvet korrata.

Kui kellelgi on infot võimaliku isiku kohta, kes võib nende juhtumite taga olla, siis ootame seda telefonil 489 2910 või 612 3000 või e-postiga aadressil laane.vihje@politsei.ee, vajadusel tagame infojagaja anonüümsuse.
Politsei tegeleb aktiivselt sellega, et kogukonna rahu ja turvatunnet häiriv tegutsemine lõpetada ja teo toimepanija vastutusele võtta. Kõigi juhtumite osas on käimas väärteomenetlus karistusseadustiku § 218 alusel, käsitleb see varavastast süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu ning sellise teo toimepanijat on võimalik karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga.

Loe pikemalt 19. augusti Raplamaa Sõnumitest.