Seto leelo üks tähtsündmustest on Värskas toimuv ja traditsioone hoidev leelopäev. Usun leelohuvilistesse ning huvitavasse programmi. Sel aastal on laval esinemas näha leelot edasikandvaid suguvõsasid noorukeist eakateni.

Peko etendused etenduvad kolmandat ja kindlasti viimast hooaega. Vana jaanitule rahvarohke sündmus, Treski jaanituli, peab arvestama maanteeremondiga, kuid kooskõlastused on olemas ja pidu võib toimuda. Samaaegselt Värskas toimuv kohaliku ettevõtte Marmili 20 aasta juubelile pühendatud koguperepäev laadaplatsil tõotab tulla samuti rahvarohke ja huvitav.

Selle aasta veepidu on peale prooviaastaid tulemas programmitihe ning atraktsiooniderikas. Arvatavasti paljud harjutavad rattasõitu, sest auhinnaks väljapandud maastikuratas tundub nii ilus olevat! Suve teises pooles on toimumas veel Värska staadionil 40.Peipsi Suvemängud ning Litvinas valla külade mängud.

Nagu näha on Värska suvi tihe ja sündmusterohke ning igaühele midagi pakkuv. Korraldajatele tuleb edu soovida ning nii kohalikele kui me külalistele häid elamusi üritustelt!

Töiselt Värska vallast

Et ei jääks muljet ainult pidutsemisest, siis kirjutan mitmest tehtud otsusest ning plaanidest. Seto Talumuuseumi nõukogu pidas oma koosolekut ja valis nõukogu esimeheks Meelis Mälbergi.

Samuti otsustati direktori otsingutega jätkata suve teises pooles ja septembriks loodetakse direktori ametikoht täita. Praegu on nii Värska kui Saatse muuseumil käed-jalad tööd täis külastajate vastuvõtmisel.

Välja on kuulutatud valla teede remondi hange, mille tulemusena saavad mitmed teed kruusakatte, uued kraavid ja parandatud truubid. Läbirääkimised käivad Maanteeametiga Värska-Sanatooriumi kergliiklustee ehitamise osas.

 „Maale elama" projekti raames on esimesed pered oma otsused teinud ning kinnisvara Värska valda soetanud. Püüame anda jooksvalt nende käekäigust ülevaateid ning tutvustada neid ka kogukonnale. Kui lapsed on puhkusel, siis koolimaja sumiseb meil suvel laagriliste helide all ning teenindaval personalil on käed-jalad tööd täis.

Suve lõppu või esimesse sügisesse koolivaheaega jääb koolimaja muusikakooli poolsete akende vahetus.

Noorte tööd veab hooga noortekeskus ja suvine malevasuvi on neidki ootamas.

Setomaa ettevõtjad tegid tutvust Värska ettevõtetega ning ühiselt kohvilauas istudes arutleti piirkonna ettevõtete võimaluste ning tuleviku üle. SEIK (Setomaa Ettevõtlike Inimeste Klubi) ettevõtluspäeva vedas Kaido Päkk ning järge on oodata sügisel.

Lasteaed avab sügisest kolmanda rühma!

Kui mõned aastad tagasi peale lasteaia remonti kerkis õhku küsimus, et kas meil kunagi ikka kolme rühma vaja läheb, siis võime kindlad olla varuga ehitatud lasteaia õigsuses. Selle aasta sügisest on plaan avada Värska Lasteaias 3 rühma, sest kõik soovijad lapsed ei mahu lasteaeda enam ära. Praeguseks on sügisest lasteaia nimekirjas 43 lapse nimi ja õppeaasta keskel on soovijaid veel lisandumas. Sellel aastal on Värska valla allasutustest olnudki suurima tähelepanu all lasteaiaga seonduv. Lisaks sellele, et volikogu otsus suurendab lasteaia töökohtade arvu, on lisandunud mitmed investeeringusummad sihtsuunitlusega lasteaiale. Selle aasta Kultuuriministeeriumi eraldus on lasteaia mänguväljakute parandamiseks 19 000 eurot. Selle raha ristiisaks võime nimetada volikogu esimeest Vello Saart, kes suutis nn. poliitilist raha välja ajada läbi heade sõprade Riigikogus.

Maanteeamet on andnud 1000 eurot läbi lasteaia enda kirjutatud taotluse liikluslinnaku rajamiseks lasteaia territooriumile. Lisaks siia juurde veel oma 10 aasta juubelit tähistanud ansambel Zetod, kes korjasid Värska staadionil toimunud kontsertüritusel annetusena üle 2525 euro. Arvan, et kokkuvõttes on väga mitmed värskalased oma panuse lasteaia arengusse andnud.

Kõik see on muidugi ülimalt positiivne, kuid lasteaial ja vallavalitsusel on suve jooksul teha veel palju ettevalmistusi kõige realiseerimiseks.

Tuleb otsida töötajad, mis ei olegi nii kerge ülesanne. Muretseda kõik vajalik rühmaruumidesse - alates nõutud kraanikaussidest kuni mänguasjadeni välja. Õuealal olev mänguväljak uuendada, liiklusväljak rajada jne.

Kõik see on pingutamist väärt eesmärgiga avada 1. septembril Värska Lasteaias kolmas rühm!

Soovin kõigile edu ettevõtmistes ja lennukaid ideid tulevikuks!