Eelmise aasta kaunimate kodude konkursi auhinnagaalal Räpinas vääris tähelepanu ja äramärkimist meie President Toomas Hendrik Ilvese poolt internetiavarustesse ilmunud pildigalerii Värskast. See on ühe noore vene rahvusest blogija rusistka nime all ilmunud lihtne, kuid mõjuv pildigalerii, mis on hakanud elama oma elu ja leidnud tugevat arutelu Venemaa ja Eesti poole peal. Positiivne, lihtsusest pakatav, kuid meile tavalistele harjunud asjadele viitamine on mõjuv ja paneb inimesed korraks mõtlema ja peatuma. Et meie kodukohta veelgi kaunimaks teha, kutsun ülesse kõiki vallaelanikke panustama oma kodude korrashoidu ning näitama, milleks me veel võimelised oleme. Samas on tulemas jälle ka kaunimate kodude konkurss, mis annab lisamotivatsiooni.

Kodanikualgatusel on suur jõud. Kui Saatse tee halva olukorra kirjeldamisest ja valla poolsetest kirjade saatmisest tolku ei olnud, siis Saatse rahva allkirjad ja vastutajate väljakutsumine on andnud vähemalt millisedki lubadused tee parendamiseks. Lisa kruusakiht maanteele peaks kaotama ära vihma tagajärjel tekkiva löga. Maanteeametile raske ja väljakutseid esitav ülesanne. Vaatame, kuidas nad sellega hakkama saavad.

Mustkatte alla saamine on kindlasti järgmine etapp ja nii Värska valla kui Setomaa prioriteetideks on antud teelõigu kordasaamine ja piiripunkti taasavamine sõiduautodele. Mina isiklikult olen antud küsimuses otsustajate tagasiside põhjal optimistlik.

Pika protsessi tulemusena on Värska vald saanud endale osta riigilt neli elamukrunti kauni Õrsava järve kaldal. Nüüd püüame need elamukrundid avalikkusele müüki panna ja loodan, et krundid leiavad omanikud ning seal hakkab lähitulevikus elu keema. See on üks valla tegevustest - väärtustada meie elukohti ning anda võimalus inimestel sellest osa saada.

Värska vald osaleb 26. aprillil ka messil „Maale-elama" oma väljapanekuga ning inimestega. Loodame messil kohtuda oma uute elanikega!

Käimas on ka Värska keskuse kordategemise ehk turuplatsi kujundusprojekti koostamine. Sellel aastal on plaan ka turuplatsi, bussijaama parkla ja ümbritseva maa-alaga kohe tegeleda ning korrastada Värska keskus.

Värska valla võistkond osales traditsioonilistel Peipsi Talimängudel Alatskivil. Kõige talvisemad alad nagu suusatamine jäid lumepuudusel ära, kuid Peipsi-äärsete valdade koostegemise rõõm ja üksteisest mõõduvõtmine andsid hea tunde kõigile. Värska võistkond oli tasemel ning saavutasime kokkuvõttes teise koha korraldajate Alatskivi järel. Alavõidud tõid koju suusatamise asemel olev jooks ja juhtkonnavõistlus.

Kui ettepoole vaadata siis meie selle aasta tähtsündmuseks on planeeritud Seto Folk 27-28. juunil. Jah, sellel aastal kahepäevaline ning rahvusvaheline. Kutsu sõbrad külla ja veedame koos mõnusalt aega!

Nüüd käib juba päike kõrgelt ja õhtupoolsel vabal ajal tuleb väljas nokitseda.

Kõikidele rõõmu kevadest ning edu uutes ettevõtmistes.