Kümne aastaga jõuab noore elus nii mõndagi juhtuda. Kellest saab gümnasist, kellest täisealine, kes abiellub, kellest saab lapsevanem. Olenevalt sellest, millisest vanusest ühe või teise noore elukäiku jälgida. Ravila noortekeskusel on olnud õnne paljude Kose valla noorte elukäiku 10 tegutsemisaasta jooksul jälgida, pisut ehk suunata ja kujundadagi.

Juubelipeo ettevalmistused said alguse mõttevahetusest: mida ja kuidas seekord? Oli tulemas meie ajaloo teine juubel. Esimene ümmargune. Seejärel kirjutasid noored projekti ning taotlesid ESF projektikonkursilt raha peo läbiviimiseks.

Kingitused sõpradele

Tõsisemad ettevalmistused algasid augustikuu algul, kui noored hakkasid meisterdama aknavitraaže kingituseks külla kutsutud sõpradele. Tõsisemad tööd algasid kolm päeva enne sünnipäeva - ruumide koristamine, soolaste ja magusate tortide materjalide ostmine. Päev enne pidu valmistati tordid ja sätiti korda pidusaal, appi tuli palju noori.

31. augustil algas päev tortide kaunistamise ja laudade katmisega. Pidu algas kell 17 külaliste vastuvõtmisega. Seejärel andis noortekeskuse juhataja ülevaate Ravila noorteja vabaajakeskuse tegevustest läbi kümne aasta. Esitlust illustreerisid fotod, vahvad videod, noorte mõtted meie noortekeskuse avamisest ja südamlikud, laagrilõkete ääres populaarseks saanud laulud kitarri saatel koos noortekeskuse pikaajalise sõbra ning laagrijuhi Ants Aguraiujaga. Kahjuks ei saanud peol osaleda teine sama vahva, meie "Saame hakkama" laagrite läbiviija, Eimar Täht oma kitarri ja lauluhäälega.

Pidu lastelauludega

Peale noortekeskuse sõprade tänamisi ja kõhukinnitust alustas esinemist bänd nimega "Ajaratas halastamatult veereb, ei teda peatada saa, eriti", koosseisus Elmar Liitmaa, Tanel Talve ja Kait Lukka.

Bänd mängis kõigile tuntud Entel-Tenteli lastelaule uues kuues. Tantsida, kuulata ja kaasa laulda said nii noored kui ka nende vanemad. Kellel peale bändi esinemise lõppu veel jaksu ja tahtmist oli, sai diskol edasi tantsida.
Juubeli-trall kestis kella 23 õhtul.

Suur tänu kõigile sõpradele, et meie noortekeskuse ja noorte jaoks olemas olete olnud! Loodame sama toredat koostööd ka edaspidi.

Kelly Talimaa, Ravila noor
Ruth Aguraiuja, noortekeskuse juhataja