Reedel, 27. mail toimuval III Võrumaa Turvamessil tulevad arutlusele ja demonstreerimisele erinevad ohutust käsitlevad teemad. Tihtilugu ei kasuta inimesed oma vara ja kodu kaitseks turvaseadmeid ning puhkuse ajaks jääb kodu järelevalveta. Oluline on teada tuleohutuseeskirju ning kursis olla juulikuus aset leidvate muutustega liikluskorras. Ka möödunud aasta suur uppumissurmade hulk on teemaks, mida Võrumaa Turvamessil käsitleme ja nõuandeid ohutuse tagamiseks jagame. Sel aastal toimub mess uues kohas - Võru Spordikeskuse suures parklas. Üritusel on võimalik tutvuda erinevate ohutusega tegelevate ettevõtete ja organisatsoonide tööga ning teada saada, kuidas oma elukeskkonda turvalisemaks muuta.

Usun, et iga messikülastaja leiab enda jaoks turvamessilt midagi uut, põnevat ja saab ohutuks eluks olulist teavet.

Uuendusena on meil sel aastal pakkuda tutvumiseks Läti politseinike ja päästjate tehnika ning varustus. Uued esitletavad turvalisuse pakkujad on Keskkonnainspektsioon, Maksu- ja Tolliamet ja Kuperjanovi Jalaväepataljon. Materjalide ja jäätmete taaskasutamisest tuleb rääkima Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ.

Nendel, kes igapäevaselt liikluses kergliiklejana (jalakäija, jalgrattur ja mopeedijuht) osalevad, oleks mõistlik samuti messile kohale tulla, kuna puust ja punaseks tehakse juulist kehtima hakkav uus liiklusseadus. Muuseas, suuremad muutused uues liiklusseaduses puudutavad just kergliiklejaid.

Need, kes tulevad kohale jalgrattaga, saavad turvamessil Hawaii Expressi esindajate juures soodsa rattahoolduse. Kohal on ka Kymco mopeedide müüja Mehka AS, kes messi raames oma tooteid soodsamalt pakub ja muud mopeedidega seotud tarkust jagab.

Eelpool kirjeldatu on vaid väikene osa sellest, mida messil teha või näha saab ning soovitan kõigil kindlasti messist osa võtta - pakutavat oma silmaga kaeda!

Uudistamist on messil kindlasti palju, kuna plats on senisest suurem, täis erinevat tehnikat ning oma ala spetsialiste. Kohal on ka korstnapühkija, kes on lubanud nööpe vermida. Meessoo esindajatele avaldab kindlasti muljet Kaitseliidu Võrumaa Maleva relvanäitus ning naiskodukaitsjad pakuvad messi külastajatele suppi.

Soovitan külastada ka demonstratsioonesinemisi, mis toimuvad messiplatsil igal täistunnil. Oma oskusi näitavad Lõuna Prefektuuri teenistuskoerad ja märulipolitseinikud ning päästjad korraldavad auto lahtilõikamise. Lisaks tutvustatakse pommigrupi tööd ning näidatakse rahvale, mis "loom" see tõenduslik alkomeeter on ja kuidas see töötab. Kuna uuest liiklusseadusest tulenevalt on mopeedijuhtidel tarvis omada juhtimisõigust ja selleks tuleb läbida sõidueksam, tutvustame ja teeme mopeediga messil ka näitliku eksamisõidu.

Turvamessi korraldajad on Võru politseijaoskond, Maanteeameti lõuna regioon ja Võrumaa Päästeosakond. Ootame teid 27. mail Võrus Spordikeskuse parklas, kohtumiseni messil! Korraldustoimkonna nimel: