Loos on juttu sellest, kuidas päratu küpse meloni järve potsatamisel kaikus üle metsa -karsumm ja kogu metsarahvas surmahirmus päkkadele valu andis. Uudis, et metsas varitseb kõikide vaenlane Karsumm, liikus suust suhu kuni jõudis auväärt lõvini. Kui siis süda rindu võeti ja järve äärde Karsummi kaema mindi, sulpsatas puu otsast järve veel üks melon -karsumm! Lõvi vappus naerust ja loomadel oli kõigil piinlik.....

Siit loo moraal - enne kui usud, püüa asjas selgust saada. Proua Ilmi uudiste puhul mõtle kohe mitu korda ja kui võimalik, kontrolli.

Tõepoolest taotleb  OÜ Avoterm Konkurentsiametilt toasooja hinnatõusu Loksa linnas, kuid kohe mitte kolmekordset! Kahjuks ei informeerinud Avoterm linnavalitsust ei taotlusest ega muutunud plaanidest, nagu varasemalt oli kokku lepitud. Arvatavasti kartes linnavõimu vastuseisu, sest nad olid jätnud linnale 1. juuniks esitamata aruande Loksa linna soojamajanduse arengukava täitmise kohta, mis ei ole kulgenud nii nagu 2012. aastal kavandati ega ka järgneva kolme aasta arengukava.

Kuid mitte keegi ei saa meie eriti liberaalse turumajanduse tingimustes garanteerida, et hinnad, sh ka soojatootmise hind ei kerki. Ei elektri, vee- ja kanalisatsiooniteenuste ega soojatootmise hinda ei saa ükski vald ega linn kuidagi  reguleerida, vaid üksnes oma arvamust avaldada. Selline on meie valitsuse poliitika. Kui Avoterm suudab vastata adekvaatselt kõigile Konkurentsiametipoolt esitatud küsimustele, asub Konkurentsiamet nende taotlust analüüsima, mis võib kesta kuni kolm kuud. Piirhinna kehtestamisel arvestab amet ainult põhjendatud kuludega ja kindlasti ei saa piirhind olema see, mida on taodelnud soojatootja. Pärast piirhinna kehtestamist nõuab seadus soojatootjalt veel vähemalt 1 kuu uue hinna avalikustamiseks. Ja alles seejärel saame rääkida hinnamuutusest. Täna Loksa katlamajas toodetud 1 MWh sooja piirhind on Avotermi küttepiirkonnas kõige madalam. Samas ei saa see olla kuidagi  hinna tõstmise põhjuseks. Loksa linn omalt poolt planeerib 2014. aastal täiendavat toetuse sisseseadmist kommunaalkulude võimaliku tõusu leevendamiseks.

Kuna aga OÜ Avoterm juhid on pidevalt linnavalitsusele kurtnud, et soojatootmine Loksal toodab firmale pidevat kahjumit, edastas linnapea Värner Lootsmann ettevõtte „Avoterm"juhtkonnale kirja ettepanekuga anda kahjumit tootev katlamaja koos trassidega üle Loksa linnale. Avotermile peaks see ju sobima, sest milleks tegeleda tootmisega, mis pidevalt ja jätkuvalt ainult firma finantsseisu halvendab!