Tsahkna saatis seejärel Tartu erakonnakaaslastele, Reinsalule ja IRLi peasekretär Tiit Riisalole kirja, milles väljendas olukorra üle pahameelt. „Me oleme klounid eesotsas Tartu piirkonna esimehe Peeter Laursoniga ja see tõmbab alla kogu erakonda üle Eesti. Mina ei ole kloun. Me teeme kõva tööd oma meeskonnaga, et Tartus võtta läbi aegade parim valimistulemus ning linna juhtimine IRLi kätte,“ kirjutas Tsahkna.

„Kahjuks olen aga ka mina selle klounaadiga seotud, kuna olen IRLi Tartu linnapea kandidaat, aga siia ma kirjutan eelkõige erakonna aseesimehena. Ja minu seisukoht on, et tegu on otseselt erakonna huve ja valimistulemust kahjustava teadliku tegevusega, mida ma ei kavatse aktsepteerida. Loodan, et seda teeb ka erakond ning teeb siit oma selged järeldused,“ lisas Tsahkna.

Reinsalu kinnitas oma vastuses toetust Tsahknale. „Me oleme üks meeskond ja peame seda olema sisemiselt ning seda valimisvõitluses ka näima. Minu sõnum on selge ja üks: Tsahkna on IRL-i Tartu linnapea kandidaat ja punkt. Kui kandidaat volikokku teeb oma materjale, siis on see volikogu kandidaadi kampaania ja punkt. Palun kõigil asjaosalistel vaid seda vastust anda ja kogu lugu. Ärme siin rohkem arutelu ava ja hoiame nendest seisukohtadest kinni,“ kirjutas Reinsalu.

Reinsalu soov siiski ei täitunud. Kilk lausus täna, et tema on endiselt linnapeakandidaat. Ta kinnitas, et pole enda linnapeakandidaadiks nimetamise eest kelleltki ühtegi halba sõna kuulnud.

Laurson kommenteeris, et Reinsalul pole kindlasti Tartus toimuva pärast põhjust kuri olla, kuna küsitlused näitavad Tartus IRLi võitu. „Tartu linnapea isik otsustatakse valimiskastide juures, mitte parteide kontorites kabinetivaikuses. Arvan, et see aitab tõsta usaldust nii IRLi kui erakonnademokraatia vastu laiemalt,“ leidis Laurson.

Tsahkna ise oli täna sel teemal napisõnaline. „Nagu president Lennart Meri on öelnud, „Eestile on kombeks üks president korraga“, nii on ka IRLil Tartus üks linnapeakandidaat - Margus Tsahkna. See on piirkonna juhatuse konsensuslik otsus.“