2010. aastal esitas Tahkuranna Vallavalitsus SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele rahastustaotluse Tahkuranna valla kahe küla ühisveevärgi rekonstrueerimine ja ühiskanalisatsiooni rajamine. Projekti eesmärgiks on rekonstrueerida Tahkuranna valla kahe küla Uulu ja Reiu küla Reiu tee elamurajooni ühisveevärk ning rajada Reiu tee elamurajooni ühiskanalisatsioon.

Antud projekti elluviimine tagab Uulu küla ja Reiu tee elamurajooni elanike häireteta aastaringse veetarbimise, on loodud paremad tingimused olemasolevatele ühisveevärgiga liitunutele ja võimalused on ka uute tarbijate liitumiseks ning Reiu tee elamurajooni elanikel võimaluse liituda ka ühiskanalisatsiooniga.

Tulevikus võimalik liituda ka Tõllapulga ja Silla elamupiirkonna elanikel.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu rahastas 2010. aasta 15.06 nõukogu koosolekul "Veemajandus joogiveevarustuse alamprogrammi" programmist Tahkuranna Vallavalitsuse esitatud taotluse. KIK-i toetus projektile on 74% ja valla omafinantseering on 26% projekti maksumusest. Projekti kogumaksumus on 397 770.82 eurot (6,223 miljonit EEK).

Projekti tegevused jaotati kahte etappi. Projekti I etapi töödeks oli ehitusprojekti koostamine ja ehitusprojekti ekspertiisi tegemine kogumaksumuses 9 336,46 eurot, millest KIK rahastas 6 242,89 eurot, valla omafinantseering oli 3 093,57 eurot. Projekti I etapi tegevused toimusid ajavahemikul 1.oktoober 2010 - 31.märts 2011. Ehitusprojekti koostas AS Pärnu EKE Projekt. Ehitusprojekti ekspertiisi Ramboll Eesti AS, tööde teostajate leidmiseks korraldati hange.

Projekti II etapi kogumaksumus on 388434,36 eurot, KIK toetus 287 030, 57 eurot, valla omaosalus on 101403,79 eurot. Teostatud on riigihange, kvalifitseerunud tööde teostajad (Reius, OÜ Viimsi Keevitus, Uulus, AS Terrat) ja sõlmitud töölepingud töid teostavate firmadega. Tööde teostamine toimub ajavahemikul juuni-oktoober 2011.

Projekti tegevused vastavalt rahastustaotlusele ja ehitusprojektile on: Reiu küla Reiu tee elamupiirkonna veetorustiku rekonstrueerimine 900m ja reoveekanalisatsiooni ehitamine 750m (675m isevoolset-, 75m survekanalisatsioon), reoveekanalisatsiooni majaühenduste 32 tk ehitamine; teede taastamine ja kaevetööde ala taastamistööd; reoveekanalisatsiooni pumpla paigaldamine ja omanikujärelvalvetööd.

Uulu küla veetorustiku ehitamine 830m ja rekonstrueerimine 1785m, kokku 2615 meetrit; teede taastamine ja kaevetööde ala taastamistööd; omanikujärelvalvetööd.

Läbi rekonstrueeritud veetorustiku ja paigaldatud kanalisatsioonitorustiku paraneb piirkonna vee- ja elukvaliteet - vähenevad veekaod trassilekete läbi, mis on eelduseks piirkonna arengul. Ühiskanalisatsiooni väljaarendamine ja puhtam elukeskkond tõstavad elanikkonna elukvaliteeti ja loovad eeldusi valla edasiseks majanduslikuks arenguks.

Palume elanikkonnalt ehitustööde perioodil mõistvat suhtumist ja rahulikku meelt, sest töid tehakse parema elukvaliteedi nimel.