Remonditud kellatorni üleandmisakti allakirjutamisel tegid muinsuskaitseametnikud ettepaneku avardada vaadet kaunile kirikule võttes selleks haigeid puid maha ja kärpides suurte elujõuliste puude oksi.

Vallaaednik Evelin Mänd, keskonnaspetsialist Mati Erik ja allakirjutanu koguduse esindajana vaatasid ühiselt puud üle ja märkisid, millised maha võtta. Kirikuvalitsuse poolt esitatud kirjaliku taotluse alusel vaatas puud kohapeal omakorda üle muinsuskaitseameti Raplamaa värskelt ametisse asunud vaneminspektor Karen Klandorf.

Tema soovitusel jäi üks noor vaher varem märgituist kasvama ja kaks haigusseenest nakatunud enam kui saja-aastast pärna sai lisaks maha võetud. Kokku läks langetamisele 20 puud.

Tänu viimastele kuivadele ilmadele riskisid koguduseliikmed nädalavahetuseks tellida tõstuki ja vajalikud oksad kärpida. Maha sai võetud ka enamik märgitud puudest. Püsiks veel kuiv ja lumeta sügis, et jõuaksime ka oksad koristada! Teretulnud on iga abistav kätepaar ja heast soovist võib kogudusevanemale teada anda.