Korraldustoimkonna juhi Riina Trummi sõnul esitati konkursitöid hulgalisemalt kui varasematel aastal. „Osalejaid oli ka väljastpoolt Türi valda,“ lisas ta. Töid hinnati autoreid teadmata. Žürii, koosseisus Ruth Muru (Järvamaa Kutsehariduskeskus), Marju Reismann (AS Euroleib) ja Lauri Kabonen (AS Mediato) valis välja parimad tooted.

Õunamahla konkursil oli kolm osalejat, kes järjestusid järgnevalt:
Reet Länkur, Veiko Leit ja Merje Veeberg.

Õunaveini konkursile toodi kuus võistlustööd. Žürii hinnangul oli parim Jan Raudsepa vein, teise koha saavutas Veiko Leit ja kolmanda Merje Veeberg.

Õunahoidistest osutus maitsvamaks Kätlin Pajula toode - Paide preili sibulamoos, järgnesid kaneeli, rosepipra ja safraniga õunamoos, mille autor on Kai-Melli Kapten ning Valli Järve kolm erinevat moosi: tomati-õunavõie, õuna-kurgimoos ja õuna-porgandivõie. Hoidistekonkursil oli kokku viis osalejat.

Konkursile „Türi valla õunakook 2013“ tõid koogi kuus eraisikut ja kaks firmat. Kodukookide kategoorias valiti parimaks õunakook, mille autor on Kersti Kangur.
II koha sai Egle Nurmsalu õunakook manna-mandli kreemiga ja III koha õunakook karamelli kastmega, mille küpsetas Merje Veeberg.

Firmakookide
kategoorias võitis Jaama Bistroo valge šokolaadi-basiiliku õunakook, mille autorid on Reet Lehtniit ja Kaido Lepik.
Türi valla 2013. aasta õunakooki saab tellida Jaama Bistroost. „Koogitükk maksab bistroos 1.50 ja ettetellimisel on koogi kilohind 10 €,“ lisas Kaido Lepik.

Võitnud kodukooki saab valmistada juuresoleva retsepti järgi igaüks ise:

Õunakook
Koogi põhjaks sulatada 300 g võid, segada juurde 2 pakki „Juubeli“ tordipulbrit. Vajutada taigen ühtlaselt küpsetusplaadile.
Täidiseks koorida ja tükeldada umbes 8-9 õuna, lisada 2 spl suhkrut, 1 tl kaneeli ja 300 g hapukoort ning segada. Panna täidis koogile ja ahju 200 kraadi juurde küpsema.
Katteks vahustada 8 munavalget ja 4 spl suhkrut kõvaks vahuks. Kui kook on küpsenud, katta munavahuga ja uuesti ahju niikauaks, kuni kate on kuldpruun.

Koogikonkursile esitatud õunakookide retseptid avalikustatakse lähiajal Türi Õunafestivali kodulehel.