1 suur lillkapsas (või brokoli), 2 spl võid, 3 muna, 0,5 kl jahu, 4 spl rõõska koort, soola, pipart, (suhkrut), praadimiseks õli

Jaota lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, lase nõrguda. Sega ühtlaseks tainaks või, rõõsk koor, jahu ja vahustatud munavalged. Lisa maitse järgi pipart, soola ja soovi korral suhkrut. Keera kahvli abil lillkapsa tükikesi tainas ja prea rohkes õlis

Kapsakotletid

0,5 kg kapsast, 2 muna, 3 spl jahu, 1,5 tl soola, pipart.

Haki kapsas peeneks, hauta vähese veega pehmeks.
Vahusta munad kergelt läbi ja lisa ilma vedelikuta kuumad kapsad.
Seejärel lisa jahu, pipar, sega läbi ja tõsta kuumale pannile lusikatäied. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lisandiks sobib hapukoor.

Kapsapannkoogid

400 g kapsast, 1 muna, 2 tl riivsaia, 1 dl vett, 1 dl jahu, soola
Riivi kapsas ja hauta 1 dl veega hästi pehmeks. Lisa sool, muna, riivsai. Prae kuumal õlisel pannil väikesed koogid. Lisandiks sobib hapukoor.

Riisipuder kaalikate ja sealihaga

250 g sealiha või suitsuribi, 1 keskmine kaalikas, 1 kl riisi, 3-4 kl vett, soola, köömneid, maitserohelist, õli

Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja kuumuta keedunõus vahese õliga.
Puhasta kaalikas ja tükelda kuubikuteks, lisa lihale ja hauta veidi. Seejärel lisa pestud riis ja kuum vesi.
Maitsesta ja hauta tasasel tulel pehmeks. Pudru võid valmistada ka ilma lihata ja süüa hoopis praelihakuubikutega.
Juurde sobib pett või hapupiim.