RKAS väidab, et Tallinna linna hinnamäärused on tühised. AS Tallinna Vesi ei oleks pidanud neid rakendama. RKAS hagi kohaselt oleks AS Tallinna Vesi pidanud rikkuma oma erastamise tingimusi, mille alustingimusi RKAS väidab nüüd olevat ebaseaduslikud.

RKAS kohaselt oleks AS Tallinna Vesi pidanud Tallinna vanglale ja RKAS-i suhtes, mis mõlemad on avalik-õiguslikud juriidilised isikud, kohaldama füüsiliste isikute ja mitte juriidiliste isikute tariife.

Mullu 31. augustil esitas RKAS sarnastel alustel kaebuse Tallinna linna vastu ka halduskohtule, et vaidlustada samad Tallinna linna hinnamäärused.

See tähendab, et RKAS vaidlustab samu, Tallinna linna kehtestatud kaheseid veehindu mitme eri isiku vastu eri kohtutes. Esimese ja teise astme halduskohtud on mõlemad juba leidnud, et RKAS nõudel puudub õiguslik alus. Antud kohtuasi on hetkel menetlusloa ootuses Riigikohtus.

Kahesed tariifimäärad on kehtinud Tallinnas alates 1990-ndatest ja Tallinna vangla suhtes on alati rakendatud juriidiliste isikute tariifi nii enne kui pärast AS-i Tallinna Vesi erastamist.

AS Tallinna Vesi on alati järjekindlalt uskunud, et ettevõtte erastamislepingut peaks põhimõtteliselt austama ning on nii Tallinna vangla kui RKAS suhtes alati järginud Tallinna linna hinnamäärusi, mis olid täielikult vastavuses Ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniseadusega.

AS Tallinna Vesi soovib oma aktsionäre teavitada, et ettevõte vaidleb vastu sellisele täiendavale katsele rikkuda ühte tingimust, millel ettevõtte rahvusvaheline erastamisleping põhineb.

AS Tallinna Vesi teeb kõik endast oleneva, et kaitsta rahvusvahelist erastamislepingut ja teenuslepingut, mis on tunnistatud avalik-õiguslikuks halduslepinguks.