Seejärel toimub väitlus päevapoliitilistel teemadel, kus osalevad Riigikogu liikmed: Aivar Riisalu, Igor Gräzin, Eiki Nestor, Marko Pomerants. Väitlemise kohtunikeks on Härmo Saarm ja Tõnu Ots.

Ürituse viimases osas toimub ajaurünnak, kus osalevad Lääne-Virumaa maavanem Einar Vallbaum, Tamsalu, Väike-Maarja ja Järva-Jaani valde esindjad ja teised kohalolijad.

Osalema on oodatud kõik vabaühenduste, väikeettevõtjate, riigi- ja omavalitsuste esindajad, kes soovivad midagi ära teha oma kodukoha arendamiseks ja muuta olukorda maal. Osavõtt on tasuta. Osavõtjate arv on piiratud.

Väitlusest ja sündmusest tuleb otseülekanne internetti (Tipikas TV), mida saavad jälgida soovi korral kõik huvilised. Videot saab jälgida ka Delfi Eestielu portaalist.

Mis on projekt "Ületame halduspiirid piirkonna arenguks"?

Esmakordselt viiakse see projekt läbi Järva-Jaani, Tamsalu ja Väike- Maarja valdade halduspiire ning Järva- ja Lääne-Viru maakonna halduspiire ületades. Projekt viiakse läbi Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja elanike algatusel (Metsla, Ramma, Karinu Järvamaalt, Võhmuta, Järsi, Türje, Pikevere ja Aavere külad Lääne-Virumaalt) piiriülese koostöö tekkeks. Projekti raames tutvustati kogukonnale KOV-i tööd ja kogukonna osalemisvõimaluste rakendamist ning parandati selleks vajalikke oskusi (avalik esinemist, väitlemist, läbirääkimiste pidamist, pressiteadete koostamist).

Eesmärgiks oli projekti piirkonna vabaühenduste, KOV-ide ametnike, kohalike eestevedajate ning kogukonna huvide esindajate (kõneisikute) motiveerimine ja võimestamine koostööks.

Väitluspäeva kava

14.00 - 15.05  Sissejuhatus

14.05 - 14.20  Koostöötegevuskava allkirjastamine

14.20 - 15.00  Väitlemine päevapoliitilistel teemadel.

15.00 - 15.30  Vaheaeg

15.30 - 17.45  Ajurünnak - osaleda saavad kõik kohalolijad.

17.45 - 18.45  Tänu osalejatele