Sangaste valla jaaniõhtu on pika traditsiooniga ja viimastel aastatel ikka rahvarohke olnud, kuid on väga innustav, kui ka uued ettevõtmised hästi vastu võetakse. Esmakordselt toimunud heina ja mee päev oli rõõmupakkuvalt rahvarohke.

Kindlasti meelitas kohale Ott Lepland, Gerli Padar ja saade Lauluga Maale. Kuid kindlasti ka imeilus ilm, põnevad tegevused ja mitmekülgne kava. Suur tänu inimestele, kes aitasid esimest heina ja mee päeva korraldada - Kakulaane, Kiisatamme, Silva-Agro, Kunstimäe ja Sangaste Loss olid nõus ette valmistama ja vastu võtma vikatiralli meekonnad. Nõu ja jõuga oli abiks Sangaste Linnas. Kesa-Agro, Sangaste Linnas, Silva- Agro olid vikatirallil väljas oma meeskonnaga. Lihtsalt suurepärane! Esimesel vikatirallil osales seitse võistkonda ning kuldse vikati omanikuks sai Kakulaane Turismitalu meeskond.

Kakulaane turismitalu oli laadaplatsil väljas harukordse, altköetava heinapebrevanniga, mis pakkus palju huvi ja lusti. Kiisatamme turismitalu viis läbi kaseviha tegemise õpitoa, mis kujunes äärmiselt populaarseks nagu ka Merike Tiimanni heinakübara valmistamise õpituba.

Heina ja mee päeva korraldamine näitas, et ühise eesmärgi nimel on valla ettevõtted valmis koostööd tegema ja tulemus on seetõttu ka hea. Loodan väga, et siit saab alguse pikaajaline ja meeldiv koostöö valla erinevate ettevõtete vahel. Järgmisel aastal on Sangastes samal ajal rahvusvaheline folkloorifestival Baltica, nii et teine heina ja mee päev saab teoks ja ikka koos teiega head inimesed!

Dave Bentoni kontsert meelitas Sangaste lossi üle 300 inimese ning vääris igati kohaletulekut ja -olekut. Imeilus õhtu professionaalse muusikaga. Augusti esimene pühapäev kuulus nagu ikka, Restu spordipäevale ja rammumehe võistlusele.

Kaks viimast aastat on päev varem toimunud Rukkifestival. Nendest sündmustest lähemalt juba järgmises lehes.