Rippsildade kontsert Keila-Joal" on klassikalise suunitlusega vabaõhukontsert, traditsiooniga aastast 2000.

Korraldajaks Keila Vallavalitsus . Idee algataja ja projektijuht Peep Raun.
Kuulamiseks oleme pakkunud populaarseid klassikateoseid, ooperi- ja operetimeloodiaid ning heliteoseid levimuusika varasalvest.
2006.aastal toimunud kontsert oli pühendatud Wolfgang Amadeus Mozarti 250 - ndale sünniaastapäevale, 2008.a. kontsert aga Eesti Vabariigi 90.aastapäevale.

Eelnevatel aastatel on esinenud tuntud eesti solistid ja ansamblid - Tõnis Mägi, Hanna-Liina Võsa, Jassi Zahharov, Kädy Plaas, Mati Turi, Priit Volmer, Rene Soom, Heli Veskus, Margarita Voites, Hele Kõrve, Roland Liiv, Katrin Karisma, Tõnu Kilgas, Sirje ja Väino Puura, Heli Lääts, Liisi Koikson, Uno Loop, Ivo Linna, Voldemar Kuslap, Kate, Karl Madis, Siiri Sisask, Mariliina Vilimaa, Vello Orumets, Boris Lehtlaan, Erich Krieger, Helin-Mari Arder, „Kuninglik Kvintett", Olav Ehala kvartett, Kreeka Muusika Ansambel "Zorbas", jpt.

Kontsertorkestrid on olnud Pärnu Linnaorkester ja Tallinna Kammerorkester.

Esinenud on Eesti Rahvusmeeskoor, segakoorid Noorus ja Cantus, Tsellokvartett „C -JAM" jt. Dirigendid - Tõnu Kaljuste, Peeter Saul, Erki Pehk.

Kontsert on mõeldud nii Harjumaa, Tallinna kui kogu Eestimaa elanikele tutvustamaks Keila vallas asuvat looduslikult üht kauneimat paika - Keila-Joad, sealset ajaloolist mõisakompleksi ja maastikuparki.
Meeldiv on tõdeda, et „Rippsildade kontsert Keila-Joal" on kogunud aasta-aastalt populaarsust ning on kujunenud paikkonna rahvarohkeimaks kultuurisündmuseks.

2008. ja 2009.aastal kuulus „Rippsildade kontsert" „Nargen Festivali" programmi ja korraldati koostöös SA Lootsi Koja ja Tõnu Kaljustega. 2010.a. kontsert kandis alapealkirja „Sopranissimo" ja seal esinesid Rahvusooper Estonia tuntuimad sopranid, kes esitasid aariaid kuulsaimatest ooperitest ning operettidest. 2011.a. kontserdil esinesid vokaalansambel „Noorkuu" ja Tallinna Kammerorkestri keelpillikvintett.

2012.a. Rippsildade kontserdil 10. juunil esinevad Rahvusooper Estonia solistid Heli Veskus, Oliver Kuusik, Rene Soom ning Pärnu Linnaorkester. Dirigent Jüri Alperten.

Kavas: J. Strauss, G. Bizet, L.Denza, L.Anderson jpt.

________________________________

RIPPSILDADE KONTSERT KEILA-JOAL

10.06.2012.a. kell 13.00

Esinevad: Rahvusooper Estonia solistid Heli Veskus, Oliver Kuusik, Rene Soom
PÄRNU LINNAORKESTER
Dirigent Jüri Alperten

Kavas: J. Strauss, G. Bizet, L.Denza, L.Anderson jpt.

Korraldaja: Keila Vallavalitsus

Konferansjee: Peep Raun

Toetab:

KONTSERT ON TASUTA !

MEELDIVAT PEREPÜHAPÄEVA KEILA-JOAL !

NB! ISTEKOHTADE ARV ON PIIRATUD, VÕTKE KAASA TOOL VÕI PIKNIKUTEKK